21 Ekim 2014 Salı

Karmakarışık adlı çalışmam *.*

Birkaç gündür sudokunun kolay ve zor olanını çözebildiğim ama orta seviyenin içinden çıkamadığım günler yaşıyorum. Ve hata yaptığımı farkettiğimde artık çok geç oluyor. Bazen aynı haberlerden sıkıldığımdan gazete okumayıp sadece bulmacasını çözmek için gazete alıyorum. Bu aralar Türkiyeyle ilgili iyi yada kötü hiçbir habere tahammülüm yok nedense. Canım ne duymak ne de görmek istiyor.

Bazen hiç yapmadığım şeyleri yapmak istiyorum.Mesela ben tek başıma oturup da çay demleyip keyif yapamam hayatta.Çay demlemem için misafir falan olması lazım. Ama nedense bunu bugün yapasım var.Eve giderken bir sürü abur cubur alıp akşama çayımı demleyip bloğumun başına oturacağım ve sonra da Friends izlemeye koyulurum büyük ihtimalle.

Geçtiğimiz pazar günü Serkan'la sinemaya gittik. Korku filmine gitmeyeceğiz bir daha desek de yine Dabbe'ye merakımıza yenildik. Serkan için çok riskli bir karardı aslında.Çünkü gece yarısı uykumdan korkuyla uyandığımda onu arıyorum :D Önceden annemi uyandırırdım.Artık bu görevi o üstlendi. Neyse işte filmi izlerken korkunç olacağını anladığım anlarda hemen gözlerimi kapattım yada bakmadım. Ben de böyle korku filmi izliyorum işte ne yaparsın. 

Yine her korku filminde olduğu gibi aynada birşey görme,görünmez bir varlık tarafından yerde sürüklenme,burundan kan gelmesi,kapı ve dolap kapaklarının hızla kapanması,çarşaf giymiş ancak yüz kısmı karanlık olan varlıklar,sonracığımaa yapılan büyüler falan klasikleşmiş olarak bu filmde de vardı. Filmi beğendim mi ? Hayır. Korktum mu? Kesinlikle evet. Ama filmin sevdiğim yönü şu oldu.Beklemediğiniz ve tahmin edemeyeceğiniz bir sonuca bağlıyor filmi. Yani normal dini içerikli olan korku filmlerinde kızın içinden cini çıkarırlar ve mutlu sonla biter ya film. Hıh işte bu öyle değildi. Farklıydı sonu. 

Filmde çok güldüğümüz yerler de oldu. Bazı yerlerde saçmalık sınırlarını tamamen zorlamışlar.Ama bu durum yine de benim korkmama engel değil. 

Sırada gitmeyi planladığımız film İncir Reçeli - 2. Bu filmi de hem izlemek istiyorum hem de istemiyorum tuhaf birşey. 

Bu arada düşündüm de bir çiftin uzun süredir mi yoksa kısa süredir mi birlikte olduğunu anlayabileceğimiz en uygun yer sinema sanırım. Yeni olanlar hemen belli ediyorlar kendilerini.Arkamızda oturan çift mesela. Kız kendi yaptığı efektlerle dikkatimizin içine etti sağolsun. "hiii, aayyy, çok korkunç aşkııaamm, ayy bakamıycııaamm,ayy geldi geldi arkanda hiii,..." bu listeyi baya uzatabilirim. Resmen filmi zehir etti bize sevgilisine kur yapacak diye. Ben de korkuyorum ama konuşuyor muyum kardeşim. İzle işte insan gibi, akşama korkarsın :)

Kitap okuyamıyorum bu aralar. Bunun sebebi yine bir John Green faciası yaşamam.Hiç sevemedim ben bu yazarı. Çılgınlar gibi övülmedikçe de hiçbir kitabını almam bir daha.Aynı Yıldızın Altında idare ederdi yine neyse de Kağıttan Kentler ve şu an okuduğum İlk Aşk tam bir felaket. Çok kötü bence öyle böyle değil. Bitiremiyorum kitabı bildiğin.Akşam 2 sayfa okudum bıraktım. İçimdeki yarım bırakmama duygusuna yenildim yine sürünüp duruyorum o kitapla.

2 tane mim var yapmam gereken.Mimleyenler unuttum sanmasın :) Aklımda ama oturup cevaplayamadım bir türlü.

Ay ne anlatacaktım ben yaa ? :)) 

19 yorum:

  1. :) Yorum yazma huyumun olmadığını bilirsin, baro seçimlerine çok gülmüştüm ama yazmışken onu söyliyim istedim :)
    Bir ödül de benden geldi, almışsın onu farkettim ama fazla mal göz çıkartmazzzzz...sevgilerimle öpüyorum...

    http://birdelininpembedefteri.blogspot.com.tr/2014/10/12den-vurdum.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir Delinin Pembe Defteri
      Yaa yorumlarda seni görmek ne kadar güzel böyle :)
      Teşekkür ederim tatlışımm :) :*

      Sil
  2. Sudoku favorimdir.Kitaplari var bende.Ustalik seviyesindeki kitapttan bir kac tane cözemedigim var.Ya basim hatasi var ya da ben bulamiyorum.Kursun Kalemle cözmek iyi oluyor,silip tekrar yapmak icin,bu cözemediklerimin sayfasi yirtilma düzeyinde :)
    Yine aklima geldi,bulmadan rahat edemiyecegim gibi...

    Gercek korku filmi bulmak zor gibi.Videodan aldiklarimizda vücut hic tepki vermiyor, bir kacini besinci dakikadan sonra kapattigimiz oldu...

    Sacma oldugunu bildigim halde,beni tek korkutan film; Elm Sokagi.. Serisi- "A Nightmare on Elm Street" .Bu filmi seyrettikten uyumak biraz güc :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sule m
      Çözemediğin bir kaç tane varsa hatalı olma ihtimali var bence. Hepsini çözmüşsün o kadar onları neden çözemeyesin ki yani.Bence kesin hatalı :)
      Haklısın kurşun kalemle çözmek lazım.Ama kurşun kalem kullanmayalı yıllar oldu resmen öyle bir kalem olduğu aklıma bile gelmiyor :D
      Sen baya ilerletmişsin ya.Ben ustalık derecesindekilerde zorlanıyorum. Yeni yeni çözmeye başladım çünkü. Ama insan çözdükçe alışıyor.
      Seyrederim demeyi çok isterdim ama uzun bir süre korku filmi izleyemem sanırım :D

      Sil
  3. işin ilginç tarafı, profesyonel yaşamımda bir mühendis olmama rağmen, sudoku gibi kafa çalıştırıcı şeylerle aram pek iyi değil. Sudoku çözmek yerine kolaylıkla Ankara'dan Mersin'e gidip Silifke Caddesi'ni boydan boya yürüyebilirim güneş batmasına yakın, kahve kokuları eşliğinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. xCoach
      Waaoow iyi bir tercih :D
      Aa mühendis misin bak bunu bilmiyodum :)

      Sil
  4. Gündem hakkında söylediklerine katılıyorum. Kayıtsız kalamıyorum, haberdar olduğumda da yaşam enerjimi çekiyor resmen...
    Tek başına çay içmek çok keyifli ben çay içmeye bayılırım :D :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay benderli
      Aynen bazı siyasilerin konuşmalarını dinlediğimde özellikle bu ülkede yaşadığım için lanet ediyorum o derece :D
      Ya ben çok özeniyorum böyle çaykoliklere :)

      Sil
  5. Sinema da arkanda oturan kiza güldüm :) Cok tatli anlatmissin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahu Kader
      Ah ah yaşarken hiç tatlı değildi :D

      Sil
  6. Canım sana bir ödülüm var.Duydun mu bilmiyorum bloglarda bir ödül furyası başladı.Benim ödüllerimden birisi de senin için :)
    http://buraliolmayanlarlokali.blogspot.com.tr/2014/10/benim-de-dart-odulum-var.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buralı Olmayan
      Evet tatlım yazını yayınladığın gibi görmüştüm :)
      Çok çok teşekkür ederim :)
      Ben de ödüllerimi dağıtırım en kısa zamanda :)

      Sil
  7. korku filmi,benim içinde korkunç!
    geçen hafta eşimle bi doğumgünü yemeğine giderken,vapur iskelesinde çeşitli yıllara ait birliktelikleri keşfetme oyunu oynamıştık:))
    bi sürü tahmin ve bi sürü çift vardı:))
    incir reçeline gelince,korkma ikincisi kötüyse de 1. hep iyi kalacak(ben de izlemedim henüz)
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva Peynirci
      Ne eğlenceli oyunmuş o öyle :)
      İçimden bir ses ikincisi kötü diyor gerçekten de :)
      Sevgiler.

      Sil
  8. sudoko mu o? :p ben arada çözerken kendi kendime tiriplere giriyorum; 'ama bu hatalııı!' diye :D anam, öyle bilindik filmleri özellikle romantikleri sinema köşelerinde zai etme, o çiftler culuk culuk öpüşür bi de :D, sen bekle daha iki mim di, ben de ekledim bi tane daha oldu mu sana 3 mim! kız ne anlatcaktın merak ettim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz-(s)-aklan-kaç
      :) Ben de triplere giriyorum ya sorma. Çözemeyince "ya neden çözemiyorum birşeyi kaçırıyorum hadi gör görseneee!" diye söyleniyorum kendime :D
      Ya aslında küçük bi yerde yaşadığımız için buluştuğumuzda gideceğimiz ve yapabileceğimiz şeyler sınırlı. O yüzden merak ettiğimiz film olunca hiç beklemeden gidiyoruz :)
      Mıç mıç öpüşen çiftlere hiç rastlamadık bak daha tuhaf ama :D
      Neyse ki birini çıkardım aradan.Hala :D
      Bilmem ki hatırlamıyorum.Belki başka yazıda hatırlarım :D

      Sil
  9. Ay ben turklerin yaptiklarindam daha cok korkuyorum. Papaz cagiriyorlar digerinde ya sanki o daha az gercekciymis gibi geliyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Witch
      Aynen Türk yapımı olunca daha çok tırsıyorum ben de :D

      Sil
  10. Ben de hayatta korku filmi izleyemem hele öyle cinli minli iki hafta uytmaz beni ;))
    Sinemada çiftleri bir de ne kadar yakınlaştıklrına göre ayırıyorum ben, çok yeniler daha ileri gidebiliyorlar xD

    YanıtlaSil