3 Mayıs 2014 Cumartesi

Beyoğlu'nun En Güzel Abisi / Ahmet Ümit

Sonunda bitirebildim bu kitabı. Bir Ahmet Ümit romanı en fazla bu kadar kötü okunabilirdi. Bir ayda okudum resmen. Bu kadar uzun sürede okumam tamamen benden kaynaklanıyor. Kitap gayet güzeldi aslında. Sorun bende :)

Evet itiraf ediyorum yine tahmin edemedim katilin kim olduğunu. Bir ara şüphelenir gibi oldum ondan ama o kadar çok katil olabilecek kişi vardı ki o ihtimali unuttum sonra. Bir de çok uzun sürede okuyunca tabi bazen kişileri bile karıştırdığım oldu :)

Tarlabaşı'nda yılbaşı gecesi bulunan bir cesetle başlıyor roman. Ölen kişi Beyoğlu kabadayılarından Engin.  Nevzat Başkomiser, yardımcıları Ali ve Zeynep'ten oluşan ekip Engin'in katilini bulmak için canla başla çalışıyorlar. Sonra başka ölümler, cinayetler de eklenir tabi Engin'in ölümüne.

Bir yandan da İstanbul'un belki de en güzel semtlerinden olabilecek Beyoğlu'nun, nasıl yoksulluğun ve işlenen suçların merkezi olduğunu da gözler önüne seriyor bu roman. Mafya babaları ve Beyoğlu'nun kabadayıları arasındaki mücadele.. Kadınların bu mücadele içindeki insanın midesini bulandıran yeri.

Bir yanda Nevzat Başkomiser ve Evgenia'nın aşkı, bir yandan da Nevzat'ın yardımcıları Ali ve Zeynep'in aşkı.. Bunca olay ve cinayet arasında aşkın da hatırlatılması güzel tabi.

Romanda en sevdiğim kısımlardan biri Evgenia'nın Atina'da gelen akrabası Fofo Yengenin anlattıkları.. 6-7 Eylül olaylarında insanların yaşadığı zulüme de değinilmiş böylece.

Tam dosya kapanmak üzereyken öğrenilen bir ayrıntıyla katilin kim olduğu anlaşılıyor.

Neyse çok anlatmayayım da okuyacak olanlara yazık olmasın :)

Ahmet Ümit'in birçok romanını okudum. Bu benim şansım mı bilmiyorum ama hepsini sevdim okuduklarımın. Bu da onlardan biri oldu. Tabi benim kadar yavaş okumazsanız daha heyecanlı olabilir :)

İyi geceleeerr =)


8 yorum:

  1. :D bende tahmin edememiştim . Ahmet ümit sonuçta yapacak bir şey yok.

    YanıtlaSil
  2. Ben hiç okumadım Ahmet Ümit:( Çok ayıp bana ya:( Çok kez dur alayım şu kitabı desem de elim varmadı,alayımda okuyayım ayıp artık bana:( Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de okumalısın :) Ben çok severim Ahmet Ümit'i belki hoşuna gider senin de.

      Sil
  3. Ahmet Ümit'in Aşk Köpekliktir adlı kitabını okuduktan sonra bir süre kendime gelemedim, adam yazıyor ya, bunu da okuyacağım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk Köpekliktir hala okuyamadığım Ahmet Ümit kitapları arasında. Ben de onu okuyacağım en kısa zamanda.

      Sil
  4. Ahmet Ümit'in kitapları gerçekten çok güzel :)
    Bende yazara bakmadan kitap aldığımda sürünür o kitap o yüzden hep tavsiye üzerine kitap alırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye üzerine almak daha iyi sanırım. İnsanın bir an önce okuyası geliyor :)

      Sil