30 Haziran 2014 Pazartesi

Reenkarnasyon MİMİ (Bolca Kafa Karışıklığı İçerir)

xCoacha kendimi zorla mimlettim :) Bir mime böyle zorla sahip olunur :D
Mimin konusu başlıktan da anlaşıldığı üzere reenkarnasyon. Şimdi önce şu soruyu soruyorum kendime reenkarnasyona inanıyor muyum? Aslında inanmayı çok istiyorum. Ama beni inandıracak yeterli delile ulaşamadım henüz :) Yani daha önce başka bir hayatım olmuş gibi hissetmiyorum. Ama nedense ölmek ve bir anda dünyadan silinip gitmek bana anlamsız geliyor. Bence bir şekilde devam etmeli. Böyle bitemeez :) Ama işte buna da tam anlamıyla reenkarnasyona inanıyorum denilemez.  Cennet,cehennem,ahiret hayatına gelirsek açıkçası onlarla da bir bağ yok aramda inanç olarak.

O yüzden reenkarnasyona inanmak isteme çabalarım doğrultusunda cevaplar vereceğim biraz. Ayrıca tek tek kimseyi mimlemeyeceğim. Konusu dikkatini çeken, bu konudaki fikirlerini paylaşmak isteyen herkes mimlendi! :)

*Bunda yada başka bir dünyada birden fazla kez yaşadığına inanıyor musun?
Yukarda da söylediğim gibi inanmayı çok istiyorum. Birden fazla kez yaşadığım hissine hiç kapılmadım. Ama umarım  bu dünyadan defolup gittikten sonra hangi dünyada olursa olsun tekrar bir yaşamım olur :) Yani en azından böyle hayal ediyorum.

*Buna seni inandıran şey nedir?
Maalesef henüz inancını sağlayabilecek bir şey edinemedi bu bünye :( Anlayacağınız benimki inançtan çok bir hayal gibi.

*Buna seni inandırmayan şey nedir?
İnandırmayan şeeeyyy,hmmm.. Sanırım daha önce başka bir dünyada yada burada yaşamışım hissine kapılmayışım. Yada etrafımda benim en az bir kere başka bir yaşamım oldu diyen ve bunu ispatlayan kimsenin olmayışı...

*Senin düşüncene göre neden birden fazla kez dünya denilen ve gezegen olarak tanımlanan yerlere geliyoruz?
Bu konuda biraz kararsız olduğum anlaşıldı zaten :) O yüzden hem aşağıdaki soruyu hem de bunu cevaplayacağım.  Reenkarnasyona inanmak istiyorum çünkü sonsuza kadar yok olup gideceksek bu hiç hoş değil :) Yapamadığım ama yapmak istediğim bir sürü şey bırakmak istemiyorum geride. Yani birden çok yaşamımız olacaksa bunun sebebi bu olmalı bence.

*Senin düşüncene göre dünya denilen ve gezegen olarak tanımlanan yere yalnızca bir kez geliyoruz?
Yalnızca bir kez dünyaya gelme fikrine gerçekten alışamıyorum :( Bunun sebebini bulamıyorum henüz. Umarım gerçek bu değildir :)

*İçinde bulunduğumuz ve henüz sınırları tam olarak kesinleştirilememiş boşluk içinde yaşadığın gezegenden başkasında da yaşam olduğuna ve orada yaşamış olma ihtimalini nasıl değerlendiriyorsun?
Başka bir gezegende yaşam olduğuna inanmıyorum şu anda. Ama olamaz da demiyorum. Bence bir gün mümkün olabilir. Başka bir gezegende yaşamış olma ihtimali gerçekten kulağa heyecanlı ve hoş geliyor :)

*Dünyaya gelmemizdeki amaç ne, neden dünyaya geliyoruz halihazırda gelmişken neden tekrar ölüyoruz?
Dünyaya gelmemizdeki amaç yaratıcının ideal varlıklara ulaşma isteği diye düşünüyorum bazen. Deneme yanılma yöntemi yani :) Ama neden varlıklarda sürekli aynı üretim hatalarının tekrarlandığına aklım ermiyor bir türlü :) Ölmek mi? Ölmek deme yaa pff. Sanırım bu olmadı ya deyip geri alıyor bizi yaratıcı :) Yada bizden sıkılıp yenilerine yer açıyor bilemiyorum.

*Çevresel yaşam içindeki rolümüz sence ne ve rolümüzün dışında neler yapıyoruz?
Bence rolümüz en büyük değişimi sağlamak. Ve dünyanın gelişiminde yada gerileyişinde araç olmak.
Rolümüzün dışında da bolca gülüyoruz, ağlıyoruz, aşık oluyoruz ve nefret ediyoruz :)

*Tamamen sana bağlı olarak eğer bunda yada herhangi başka herhangi bir gezegen üzerinde birden fazla kez yaşadıysak hep ekolojik piramidin en tepesinde tanımlanan insan formunda mıydık yoksa yalnızca maddesel/kütlesel halde şimdi cansız olarak tanımlanan varlıklar veya hayvanlar da olmuş muyuzdur?
Eğer daha önce herhangi bir gezegende yaşadıysam ve farkında değilsem :) yada ilerde yaşayacaksam bence cansız varlık yada bir hayvan olarak yaşamış olma veya yaşama ihtimalim de var tabi ki. Neden sadece insan olalım ki? Ama her zaman insan olmayı dilerdim :)

*Eğer hep insan olduğunu düşünüyorsan neden insandın, insandan farklı canlı yada cansız bir varlıksan seni farklı biçimlerde herhangi bir derecedeki yaşam alanlarına bırakmalarının sebebi ne olabilir?
Hep insan olma fikri bana pek yakın gelmiyor. Sebebi ne derseniz sadece hislerim :) 

*Hangi formda yeniden bir gezegende var olacağımıza kim nasıl karar veriyor?
Yaratıcı. Bu yaratıcı kim derseniz herkese göre değişen evren,tanrı,allah, doğa yada başka herhangi bir güç. Ne olduğunun ne önemi var ki ? Sonuçta bir yaratıcı var ve o karar veriyor. Nasıl mı? Bilemiyorum ilk fırsatta sormak isterim :)

*Geçmiş yaşamlarının birinde kendini hangi şekildeki bir varlık olarak görmek isterdin?
Sanırım yine insan olmayı dilerdim. Zira cansız varlık olmak oldukça sıkıcı. Ve sürekli kullanılmak da bunaltıcı olabilir :) Hayvan olmayı istemezdim sanırım. Olduysam yada olacaksam da umarım asil bir hayvan tercih edilmiştir yada edilecektir :)

*Geçmişte bir yerlerde sence hangi şekildeydin?
Dediğim gibi böyle bir hisse kapılmadım hiç. Ama geçmişte bir yerlerde olduysam da insan olmuşumdur umarım. Özellikle de mutlu bir insan :)

*Hiç geçmiş yaşamındaki benliğin ile iletişim kurmaya çalıştın mı?
Tam anlamıyla bir inanca sahip olmadığım için uğraşmadım. Ama inancım olsa bile iletişim kurmaya çalışmanın sağlıklı olabileceğini düşünmüyorum. Aksi halde tırlatmak yakındır :)

*Birden fazla kez yaşadığını bilmek seni heyecanlandırır mıydı, kaygılandırır mıydı, endişelendirir miydi yada ne yapardı, neden?
Sanırım çok heyecanlanırdım ve deli gibi merak ederdim :) Çünkü başka bir şekilde ve başka bir yerde bulunmuş olmak, başka bir yaşama daha sahip olmak merak edecek bir sürü şey barındırıyor. Neden o şekilde yaratıldığım yada nasıl bir hayatım olduğu gibi vs.

*Yalnızca bir hayatın olduğunu ve onu da yaşayıp bitirdikten sonra karanlığın içinde sonsuza dek uyuyacağın gerçeği ile yüzleşmek seni nasıl etkilerdi, neden?
Etkiliyor zaten. Çok korkunç bir fikir bence. Sonsuza dek yok olmak ve yerini bir başkalarının alması, unutulmak hiç adil değil :) Bu hayata gelmenin ve yaratılmanın bir sürekliliği olmalıı :)

*Beden olarak tanımladığımız yapı işlevini yitirdiğinde ve öldüğümüzde sence nereye gidiyoruz?
Hiçbir fikrim yok. Hem de hiç !  Umarım başka bir bedende yada şekilde başka bir hayata kavuşuyoruzdur.

*Reenkarnasyonu dillendirmek, varlığına inanmak yada varlığını açık şekilde savunmanın günah olduğunu düşünüyor musun? 
Sorgulamak, biraz kurcalamak, düşünmek neden günah olsun ki? Dünyada bir sürü eziyet ve kötülük kol geziyorken günah sırası buna gelmemeli bence.

*İnanmayı seçtiğin din bu konuda neler söylüyor?
İnanmayı seçtiğim din konusunda da bazı kafa karışıklıkları yaşıyorum aslında. Ben sadece bir yaratıcı olduğuna inanıyorum. Bu nedir dediğimde de bilmiyorum cevabını alıyorum. Ama her neyse (doğa,evren,tanrı,allah ....) ben onun adını Allah koydum. Ve her gün şükredip herkes için dua etmekten geri kalmıyorum. Tek amacım iyi bir insan olmak. "İnsan olabilmek" Dinlerden ve dinlerin gerektirdiği şekli şeylerden, ibadetlerden biraz uzağım anlayacağınız. Ama her tür inanca da saygım var. İnsan kendini nasıl huzurlu hissediyorsa ona inanmalı. Kimseyi inancıyla yargılamam. Herkesin kendi bileceği iş. Ama bir yandan da hergün ağzından Allah lafını düşürmeyip namaz kılan, ramazanda oruçluyken bile milletin dedikodusunu yapan ve bana akıl vermeye çalışan insanları gördükçe de o yapılan ibadetlerin bir anlamı olmadığını düşünüyorum. En azından onlar için. Yapmayın o zaman kardeşim :)
İşte böyle inanmayı seçtiğim din şudur diyemesem de ben bu düşüncelerimle mutluyum. Ve benim inancıma göre ise günah olan tek şey tüm evren ve canlılar için kötülüğü istemek ve kötülüğü düşünmek.

Kafanızı şişirmedim umarım :) Biraz öyle olsa böyle olsa, bol umarımlı hayalli bir mim cevabı oldu ama olsun. Kafam karışık biraz :)
Yaptığım en ilginç mim oldu sanırım. Sevdim. xCoach teşekkürler güzel sorular için :) Ama ben senin cevaplarını da çok merak ediyorum. Yapar mısın ki acaba ?? :)

22 yorum:

  1. Reenkarnasyon evet ilginç ve karışık bir konu. Ben inanmıyorum reenkarnasyon olduğuna.
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şenay benderli
      Evet karışık,ilginç ve tartışmalı bir konu :)

      Sil
  2. Zor sorular aslında (: Süper gelmişsin üstesinden (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İrem E.
      Zor sorulardı gerçekten. Mümkün olduğunca düşüncelerimi yansıtmaya çalıştım. Teşekkür ederim. Beğenmene sevindim :)

      Sil
  3. Nerelerdeydin seen ;)
    Özledim bak kaybolma :)
    Öpüyorum seni çok çok ;*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seyma Tanis
      Cevabım çok geç oldu bu yorumuna :)
      Bir kaç gün fırsat bulamadım :(
      Ama buralardayım artık :)
      Öpüyorum :*

      Sil
  4. ooo hassas bir konu canım bu epey terlemişsin cevaplarken :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreatif Baskan
      Ya sorma. 45 dk da yaptım bu mimi :)

      Sil
  5. Epey ilginç ve düşündürücü bir konu bu.. Bir çok insanın anlattığı hikayeleri okumuştum,mesela Türk bi çocuk 7 yaşına kadar hiç konuşmayıp,sonrasında çatır çatır Fransızca konuşmaya başlamış,Fransız olduğunu ve ailesinin onlar olmadığını söylemeye başlamış ailesine falan,bunu reenkarnasyona bağlamışlar. Daha bi çok ilginç hikaye vardı kitapta,şu an hatırlayamıyorum :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mien
      Aa evet öyle hikayeler vardı sahi. Hangi kitaptı ki acaba o? Bir araştırayım belki bulurum :)

      Sil
  6. reenkarnasyona hiç kafa yormamıştım daha önce ilgimi hiç çekmiyor nedense. İnanmadığımız şeylere saçma diyip geçmek de doğru değil inananlara saygılar ama ben inanmıyorum reenkarnasyona. Ahiret hayatına inanıyorum. Immm sanırım insanın bir şeye neden inanıp neden inanmadığını anlatmak zor ben yorum yazarken zorlandım sen mimi nasıl yaptın helal yaw :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yumiyum
      Farklı düşünceler, inanışlar olması çok güzel. Önemli olan düşüncelerimize saygı gösterebilmek.
      Mimi yaparken çok zorlandım. Bir de kafam karışık olunca daha zor oldu. 45 dk da bitirdim :)

      Sil
  7. Uzuuun bir mim ama çok tatlı bebiş (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plaza Sesi
      Çok uzun hem de :) Biraz da düşündürüyor :)

      Sil
  8. İnsan olabilmek ;) Bu kelime bütününü bir yerlerden hatırlıyorum (:
    Deizm i araştır hayatımm (din değil ,yaşam şekli;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Plaza Sesi
      Deizmi okumuştum bir yerde. En son da Admin Panpanın onunla ilgili bir yazısını okumuştum. Ama inancımı adlandırma gereği hissetmediğim için fazla ilgilenmedim. Okuduğumda kendime yakın hissetmiştim :)

      Sil
  9. Ben bir keresinde sanki önceden yaşamışım gibi hissetmiştim ya çok tuhaf, birini görmüştüm sokakta ve bana aşırı birini hatırlatmıştı ama sorun şu ki hatırladığım kişiyi daha önce hiç görmediğimden emindim falan çok tuhaftı.
    Sonra düşündüm belki de bebekliğimde falan tanıdığım biridir de ordan bilinçaltımda kalmıştır yüzü diye ama bilemedim pek de öyleymiş gibi gelmedi aman karışık bu meseleler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Titania
      Çok karışık meseleler bunlar :)
      Seninki tam olarak dejavu değil bak bu bir işaret olabilir :)
      Fazla kafa yormamak lazım sanırım :)

      Sil
  10. çok mersi bayan 4. tekil şahıs.

    bir kaç kişiden okuduklarımın aksine duruma son derece elverişli ve kesin sınırları olmadan yaklaşmışsın. teşekkürler...


    yeni mimlerde görüşmek üzere :))

    sana gelirse de bana haber ver, heyecanlı oluo :D

    xoxo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. xCoach
      Mersiler benden :D
      Hiçbirşeye karşı kesin sınırlı olmamaya çalışıyorum. Fikirler sabit olmamalı bence. Rica ederim :)
      Tamam en güzel mimlerden sana paslayacağım :D
      Hoşçakaal :)

      Sil
    2. Yeni mim mi :)
      Tey tey tey :D
      Hemen geliyorum :D

      Sil