8 Şubat 2014 Cumartesi

Tek İyi Haber

Önceki yazımda yazmayı unuttum. Bu sabah yazılı ehliyet sınavına girdim. Sıkıntılı zamanlar geçirdiğim için pek çalışamamıştım ve geçemeyeceğimden emin bir şekilde girdim sınava. Ama sorular oldukça kolaydı. Daha önce girenlerden duymuştum zor olmadığını. Ama bu kadar da kolay olacağını düşünmemiştim açıkçası. Bu aralar hayatımdaki tek iyi haber bu sanırım.

Okula girmeden önce üst araması yaptılar. Aman Allah'ım ne arama ama. Soyunacaktım artık sinirimden neredeyse. Bayan polis arkadaş her yerimi mıncıkladı. Bir de sırtımın ortasına bastırıp bu ne diye soruyor. Siz de bayansınız bilmeniz lazım bence dedim. Bozuldu. Hayır niye bozuluyosun arkadaşım sanki bilmiyorsun ne olduğunu. Niye kendini bile bile salak yerine koyuyorsun. Bir iş yapıyorum havalarında olacak ya ondan. Sanki FBI ajanı gibi davranıyor. Manyak mı ne zaten sinirim tepemde..

İnsanlar da bir garip sınava giriş kağıdında yazmışlar işte cep telefonu ile gelmeyin diye. Neden getiriyorsun ki yanında. Kapıda da sanki ilk defa duymuş gibi aa e nereye bırakacağım demiyorlar mı. Yada aldıkları kağıdı okumuyorlar bilemiyorum. Bir oku bakalım ne yazıyormuş değil mi ama. 

Bazı kızlarımız da sabah sabah üşenmemiş süslenmiş püslenmiş ama çantalarındaki çöpleri temizlemeyi unutmuşlar anlaşılan. Bayan polis arkalarından söyleniyordu " kızımız kendini süslemiş ama çantası çöplük gibi elimi sokmaya utandım vallahi " Haklı da yani.Görüyorsun işte çantalar aranıyor. Bari git bir çöpe at çantandaki çöpleri. 

Dikkatimi çeken birşey daha oldu. Sınava gireceğim sınıfa gitti yerime oturdum. Tahtanın bir köşesine yazı yazmışlar. Lütfen! Söz almadan konuşma!

Bu ne yahu böyle. Lütfenle başlayıp bu kadar kaba biten bir cümle görmedim hayatımda. Hem de bir ilkokul için asılmış bir uyarı bu. Konuşma lan konuşmasana der gibi. Neden rica etmeyi beceremediğimiz anlaşıldı. Öğrenemedik ki hiçbir zaman. Kimse öğretemedi. Öğretmenler de dahil. Yapıştırılmış o yazı saygısızlık ve kabalıktan başka hiçbirşey değil. Allah akıl fikir versin.

Ne çok dırdır ettim. Bu blog güzel birşeymiş be. Kafamı boşaltıyorum. Herkesin yazdıklarını okuyunca kafam dağılıyor. Alışkanlık haline gelen güzel bir uğraş oldu benim için.

Neyse gitme vakti :)

2 yorum:

  1. hihi eh geçmiş olsun. seni okumak da güzel kiiii zateeen bi kereee :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim deep geçti çok şükür :)

      Sil