24 Şubat 2014 Pazartesi

Bas Gazaa =)

Merhabalar... 
Bugün içim kıpır kıpır. Güzel bir gün geçirdim. Çok mu olağanüstü bir gün müydü derseniz, tabi ki değildi ama sanırım güne pozitif başlamak insanı böyle güzel etkiliyor. Haftaya mutlu başladım ve mutlu mutlu bitireceğim inşallah :)

Günlerdir hep tetikte bekliyorum direksiyon dersleri için ne zaman haber verecekler diye. Çünkü hiç mi hiç güvenmiyorum kendime bu konuda. (yazılı sınavı geçtim bu arada) Daha önce araba kullanmayı hiç denemedim. Sanki dünyanın en zor işini yapacakmışım gibi hissediyorum. Ne zaman yabancı bir numara arasa açarken hayır daha değil, olamaaz diyorum içimden. 

Bugün de inşallah daha haber gelmez diye düşünürken yabancı bir numara görünüverdi ekranda. Açmamla merhaba sürücü kursundan arıyorum cümlesini işitmem bir oldu. Artık köşeye sıkışmıştım. Kaçış yoktu. Korkularımla yüzleşme vaktiydi. 

Bugünkü dersim 7 de başladı neredeyse. Bari ilk araba kullanışımı gündüz gözüyle yapsaydım. Ama bir dahaki dersler gündüz olacak. 

Direksiyon başına oturdum. Adamın söylediği şeyleri dinlemeye başladım. Herşey iyi güzeldi de hadi bakalım çalıştır arabayı deyince bana bir kal geldi :) Ağzımdan çıkan tek şey "korkuyorum" =)

Adamcağız psikolojik destek aşamasına geçti ardından. "Bak korkacak hiçbirşey yok. Herkes doğuştan araba kullanmıyor. Birşey olduğunda ben buradan müdahale edeceğim. Biz bu iş için buradayız. Sakin ol. Bak sana müzik de açayım istersen biraz rahatlarsın belki" :D

Tabi baktı bende hala tık yok. "aaa böyle kaprisli öğrencileri hiç sevmem" dedi :D Çok bile dayandı zaten. Tabi ki şaka yapmıştı ama bu cümle bana artık gerekeni yapmam gerektiğini hatırlattı. Arabayı çalıştırdım. Trafiğin yoğun olduğu bir yerde değildik ama yine de karşıdan bir arabanın gelişini görmek benim direksiyonu bırakmama yetiyordu. Ben yapamayacağım boş bir alana gitsek dedim :)

Öyle bir yer bulduk. Aynı küçücük yerde dön babam dön :D Ama iyi de oldu rahatladım biraz. Sonra biraz daha kendime güvenerek çıktım caddeye. Nedense ayağımı gaza çok basıyorum. 

Hoca "korkuyorsun ama sende deli cesareti var. Hem bilmiyorsun hem de ayağını hiç gazdan çektiğin yok maşallah. Dönüşlerde bile ayağın gaza basıyor" diyor :D

Asıl yoğun trafiğe yarın çıkacağım. Eskisi kadar korkmuyorum. Eğlenceliymiş aslında :)

Vites değiştirirken bir süre düşünmem gerekiyor :) Buna alışmam biraz zaman alabilir sanırım. Aslında biraz da hata yapmaktan korkuyorum. Arada kendimi acayip kasmış olduğumu farkediyorum. Sanki direksiyonu o kadar sıkı tutunca ne değişiyorsa :)

Hoca da hoşgörülü neyse ki. Öyle gergin, asık suratlı bir adam olsa yarın ayaklarım geri geri gidecekti. Bu kadar hevesli değildim araba kullanmayı öğrenmek için. Ama şimdi çok istiyorum :) Hatta en kısa zamanda arabam olsuuun :) Bir de kırmızı olsuun :)

Sonuç olarak heyecanlı ama zevkli bir ilk deneyimdi :) Ama ilk ve ikinci sınav için pek ümidim yok. Çünkü benden önce arabayı kullanan bayan çok iyi kullanıyordu ve buna rağmen geçememiş. Dördüncüye girecekmiş sınava. Toplam 4 defa girme hakkım var. Bakalım inşallah en kısa sürede hallederim.

Artık dinlenme vakti. Üzerimde tatlı bir yorgunluk var. Yorgunluğun bile tatlısı var :) Şimdi biraz ayaklarımı uzatıp keyif yapayım bari :) 

Hoşçakalınn :)

17 yorum:

  1. Ehliyetimi elime aldığım gün, artık burası benim oyun alanım, özgürüm, istediğim zaman istediğim şeyi yapabilirim, diye pek sevinmiştim :) Sonra anlaşıldı ki arabanın içerisinde bir yere gidebildiğin yok, akşam saatinde 100m yolu yarım saatte alıyorsun :) Hayırlısı olsun senin için, umarım sorunsuz bir şekilde ehliyetini alırsın....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok sevinçliyim şu anda senin en başta düşündüğün gibi :) Çok teşekkür ederim. İnşallah sorunsuz ve en kısa zamanda kavuşurum ehliyetime :)

      Sil
  2. Merhaba :)
    inşallah kavuşursun ehliyetine :)

    YanıtlaSil
  3. çok sevindim sınavı geçmene ki zaten ben demiştim geçeceğini :D
    direksiyon sınavını da geçeceksin hadi bakalım şimdiden hayırlı olsun ehliyetin ve kırmızı araban :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yumiyumcum :) Ehliyeti bir şekilde alacağım ama kırmızı arabama daha çook var :))

      Sil
  4. Böyle gülümserken görmek ne güzel :)
    kullanırsın elbet yahu dert etme (:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülümsemek gibisi var mı =)
      Elbet kullanacağım ama bakalım zaman lazım :)

      Sil
  5. selam:)
    insan yeni kullanmaya başladığında hep kullanmak istiyor.
    umarım en kısa zamanda kavuşursun ehliyetine ve özgürce kullanırsın.
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam :) Çok teşekkürler umarım en kısa zamanda kavuşurum :)
      Aynen öyle içimde benim bile inanamadığım bir heves var :)

      Sil
  6. Bence direksiyon öğretmeni doğru söylemiş. Bak zaten biraz kullanınca geçmiş korkun. Şimdi daha da iyi olmuşsundur eminim.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet artık korku falan kalmadı pe hito kendimi bir anda trafiğin ortasına atıveriyorum :D Artık daha iyi. Meğer herşey cesaretle ilgiliymiş :)

      Sil
  7. 2 haftadır bloguna giremiyordum yaa. iyi ki geldin. noldu ki. şimdi girebildim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma deep. Tuhaf bişeyler oldu ben de anlamadım :) herşey mail adresimi değiştirmemle başladı :)

      Sil
  8. onu okumuştum. neyse olsun çözülmüş yani. demek ondan giremedimdi :)

    YanıtlaSil
  9. Bende yeni aldım ama kenara koydum ehliyetten önce araba almak lazımmış onu öğrendim :))

    En kısa zamanda Sende alırsın inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de ehliyetten önce araba daha iyi olabilir :) Ben de ehliyeti alıp bir süre kenarda bekletenlerden olacağım :)
      İnşallah :)

      Sil