16 Eylül 2014 Salı

Pucca 1-2-3-4



Merhaba uzun zamandır kitap yorumu yazmıyorum. Ne okursam okuyayım beğensem de beğenmesem de o kitapla ilgili fikirlerimi yazmak için söz vermiştim kendime. Bu sözümden dönmemeye karar verdim.


Başlıktan da anlaşılacağı üzere konumuz Pucca.

1-Küçük Aptalın Büyük Dünyası
2-Ve Geri Kalan Her Şey
3-Allah Beni Böyle Yaratmış
4-Ay Hadi İnşallah!

4 kitabını da okudum. Çok hızlı okunan,sizi yormayacak,dili oldukça bizden olan :) bol olaylı bir seri bu 4 kitap...Tüm özel hayatını ayrıntılarıyla anlatıyor bize. İlişkileri,ailesi,arkadaşıkları, sevgilileri, hissettikleri,düşündükleri aklınıza gelebilecek herşeyi...


Daha pucca kimdir, nasıl bir yazardır bilmeden kapaklarına bayılıp dördünü de kucaklayıp almıştım :) Herkes çoktan okudu bıktı bile o kitapları görmekten ama ben aldıktan çok çok sonra okudum. Tam yaz dönemi serisi bence. Zihninizi yormayacak, bir çırpıda bitireceğiniz ve sanki bir arkadaşla dedikodu yaparmış hissi veren kitaplar...


Pucca hayatının her anından iyi kötü bir çok anıyı paylaşıyor bizimle. Kimi zaman çok eğlenceli ve sizi güldürecek olaylar okuyorsunuz. Kimi zaman da o kadar neşeli ve vurdumduymaz olan bir kız nasıl bu kadar duygusal ve karamsar olabilir diyorsunuz. Sanki hep neşeli şeyler anlatacakmış beklentisi vardı bende :) Kimi zaman da sizi şaşırtıp "hayır yaa,nasıl olur" dedirtiyor. Özellikle çocukluğuna dair ailesiyle yaşadıklarını okurken gerçekten üzüldüm. Hatta ailesiyle ilgili kısımları okurken bu kızdan bildiğin bir Canan Tan çıkabilir diye düşündüm :) Çünkü o kısımlarda gayet duygusal bir dili var. Sanki oraları Pucca yazmamış gibi :)

Bazen yuh artık fazla abartmış dediğim de oldu. En çok sevdiğim yanı ise kendini çok rahat bir şekilde eleştirebilmesiydi. Sövüp saydığı,kendini yerin dibine soktuğu sayfalar o kadar fazla ki. Özeleştiri anca bu kadar geliştirilebilir :)

Size bilgi anlamında bir şey katar mı ? Hayır kesinlikle katmaz. E o zaman neden okuyayım derseniz; mesela kitap okumaktan yorulduğunuz ve okumak istemediğiniz dönemlerde sizin okuma isteğinizi yerine getirebilir belki. Tıpkı bende olduğu gibi :)

Deniz,kum,kumsal ve güneşle harika uyum gösterebilecek kitaplar. Tam tatillik bence :)


Okuduğu kitabın kendisine katkısı olması gerektiğini düşünenler için kesinlikle tavsiye etmiyorum. Ama kitap okumayı istemediğim dönemde bana iyi geldi açıkçası. Bu dönemde bulunanlara tavsiye ederim :) Yada okula,işe giderken otobüste okunabilecek ideal bir seri olabilir :)


Kendisinin çok çirkin olduğunu yazmış defalarca.Ya dedim ne kadar çirkin olabilir. Görsellerden baktım da gayet güzel bir kadın yahu :)


Bir de hangisinde olduğunu hatırlamıyorum ama yaşlandığında geçmişini hatırlamama korkusuyla hep günlük tuttuğunu yazmış. Ben çocukluğumdan beri bu konuda o kadar başarısızım ki. Küçükken bir hevesle süslü püslü günlükler alıp iki sayfa yazıp atardım. Ama aslında yapılması gereken birşey belki de. Evet 23 yaşımdayım ve bunu tekrar deneyeceğim :)

Pucca okuyup okumamakta kararsız olanlar en azından birinciyi alıp öyle karar verebilirler.

Ben hepsini kucaklayıp eve götürmeseydim sanırım birinciden sonrasını almazdım. Ama alınca hepsini okudum.Böyle de saçma bir takıntıya sahibim. Alındıysa o kitaplar okunacak arkadaş ! :)

Benden bu kadaaarr :))


22 yorum:

  1. Bende senin gibiyim , alınmış olan her kitap mutlaka okunmak zorunda ..
    Pucca ' nın da aynı şekilde tüm kitaplarını okudum ve dediğin gibi birinciden sonrasını okumasam da olurmuş .. Blogspotta takip ettiğim yazarlardan çok daha fazla şey öğrenebiliyorum açıkçası ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gri K.
      Aynen ben de öyle düşünüyorum.Sadece bir blogger olarak kalsaymış bloğunu seve seve okurdum sanırım.Çünkü kişisel blogları okumayı daha çok seviyorum.Ama kitap olunca iş değişiyor tabi :)

      Sil
  2. Eğlenceli bir kitap. :)
    1-2-3'ü okudum.Bu kadar eğlenceli bir seri daha önce okumadığım için 4'ü alıp,okuyup bitirmek istemiyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tek Aşk A*
      Evet okuması hızlı ve keyifli :)
      E 3 e kadar okumuşsun sonuncuyu okumamak olmaz :)

      Sil
  3. Pucca blogcuymus ben hurriyette rastladigimda bu ne ki demistim . Iyi kafa dagitilir teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreatif Baskan
      Evet bloğu da var. Ondan sonra kitap yazmış. Ama bloğunda aktif değil artık bildiğim kadarıyla.
      Ben teşekkür ederimm :)

      Sil
  4. Cok seker yorumlamissin. Yorumdan sonra okunmadan gecilmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Witch
      Teşekkür ederim.Aslında kitap yorumu yazarken çok tedirgin oluyorum.O kadar güzel kitap blogları var ki :)
      Beğenmene sevindim :)

      Sil
  5. okunması kolay ve hakikaten yormayan kitaplar;) insana çok bir şey katmasa da okuması keyifli, ben de iki kitabını okudum... blogdan başlamış olması dikkatimi çekmişti... sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone
      Evet blogger olması benim de dikkatimi çekmişti.
      Uzun zamandır yoktun.Seni gördüğüme sevindim :)
      Sevgiler...

      Sil
  6. yazlık olduğu konusunda hemfikirim, onun dışında boş beleş çoğu blogger kitabı. niyeyse bana samimi gelmemeye başladı, maddiyata dökülmüş gibi hissediyorum. bi'de kendini açıkladı birkaç sene önce.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. maya
      Aynen. Dizüstü edebiyat biraz fazla abartılmaya başlandı bence de. Sadece kapakları güzel :)
      Evet ben açıklamadı sanıyordum.Baya baya açıklamış :)

      Sil
  7. bende okudum pucca'nın kitaplarını. evet ilkinden sonra diğerleri aynı tadı vermiyor ama ne yalan söyleyim pucca'nın başarısı beni biraz özendirdi. Farklı bir hikaye ve anlatım dilide olsa kendimce yazıyorum bir şeyler bende http://enderhisarli.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ender Hisarlı
      Hoşgeldin bloğuma :)
      Kendimce yazıyorum deyince biraz göz attım bloğuna şimdi. Bence gayet iyisin :) Kim bilir sen de bloggerlıktan sonra bir yazar olabilirsin :)

      Sil
  8. içeriği konusu ancak böyle güzel özetlenebilirdi :)
    o takıntı bende de var, mesela izlediğim bir filmin kitabı varsa onu mutlaka almalıyım gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Myna
      Teşekkür ederimm :)
      Aslında güzel bir takıntı. Kitapla film birbirinden çok farklı şeyler ve genelde hayalimizdeki gibi olmuyor bir tanesi :)

      Sil
  9. Bayadır aklımdaydı bu seri. Tam kafan doluyken , en azından kafanı boşaltacak türden bişeye benziyor. Tam benlikmiş yani. Çok da güzel özetlemişsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tugba İnci
      Bence de şu anda kafa dağıtabileceğin en uygun seçeneklerden olabilir tatlım :)

      Sil
  10. Aslında mim haberi vermeye geldim :))
    Anlatımın bir harika hemen okuyasım geldi ve kitabın kapağına ba yıl dım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ekmek Kırıntısı
      Evet az önce şöyle bir göz atmıştım ismimi gördüm.Teşekkür ederim :) En kısa zamanda yazacağım mutlaka :)
      Anlatımımı beğenmene de çok sevindim bu arada. Anlık aklımdan geçenleri yazıveriyorum işte :)

      Sil
  11. Puccanın köşe yazıları bile samimi geliyor bana ..
    Bana bir şey katmasa okuyunca senden benden bizden hissediyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülni...
      Okunmasının en önemli sebeplerinden biri samimi bir dili olması sanırım. Ve biz gibi dediğin doğru.Süslü cümleler abartılı kelimeler yok. Arkadaşla kritik yaparmış gibi :)

      Sil