28 Eylül 2014 Pazar

Beden Dili - 2

=>  Öncelikle kısacık bir duyurum olacak. heryerdenherseyden bloğunun sahibi Aylin hem değişiklik amacıyla hem de bloğunda yaşadığı problem nedeniyle yeni bir blog açtı. Kendisini artık Keyf-i Kahve de okuyabilirsiniz.

Evet şimdi Beden Dili ile devam edelim. Sevdiğinizi düşündüğüm için ikincisini yayınladım.Buyrun bakalım :)

*Gözlük hareketleri : Gözlük çerçevesinin saplarından birini ağıza götürmek bir güven ve rahatlama hareketidir.Gözlükleri çıkarıp sürekli camlarını silmek karar verirken zaman kazanma amacını gösterir. Eğer gözlüklerini tekrar takarsa konuyla ilgilenmeye ve düşünmeye devam ediyor demektir.Gözlükleri katlar ve kaldırırsa konuşmaya son vermek isteğini yansıtır.



Gözlüklerin üzerinden bakmak eleştirel ve yargılayan kişiyi yansıtır. Yakın gözlüğü takan birisi karşıda duran birine bakarken gözlüğü çıkarmaktansa üstünden bakmayı tercih eder.Karşıdaki de incelendiği hissine kapılır. Bu bir iletişim hatasıdır.

*El,kol ve avuçlar : Açık avuç gerçek,dürüstlük,sadakat ve teslimiyetle bağdaştırılır.Birinin açık ve dürüst olup olmadığını anlamanın yollarından biri de avuç hareketlerine bakmaktır. Mesela bir çocuk yalan söylediğinde yada birşey sakladığında avuçlarını arkasına saklar. Bu insanın bilinçsizce yaptığı bir davranıştır. Bu davranış erkeklerde ellerini ceplerine saklamak yada kollarını kavuşturmak şeklinde de kendini gösterir.

*Ağız Koruyucu : Beyin bilinçaltından söylenen yalanları bastırmaya çalışırken el ağzı örter ve başparmak da yanağa bastırılır. Yada ağzın üzerine getirilen birkaç parmak yada yumruk olarak da kendini gösterir. Ve bu davranışların anlamı aynıdır. Bazıları sahte bir öksürükle bu ağız kapama hareketini farkında olmadan saklamaya çalışır. Ancak siz konuşurken karşınızdaki bu hareketi yapıyorsa sizin yalan söylediğinizi düşündüğü anlamına gelir.

*Boyun Kaşıma : Yazı yazarken kullanılan elin işaret parmağı kulak memesinin altını veya boynun yan tarafını kaşır. Kaşıma işlemi yaklaşık beş kez yapılır. Beşten az yada çok olduğu nadir görülür. Bu şüphe veya emin olmama işaretidir. Sana katıldığıma emin değilim şeklinde düşünen kişinin hareketi olabilir. Karşınızdaki hem bu hareketi yapıp hem de size katıldığını yada sizi anladığını söylüyorsa bundan şüphe duymak gerekir.

*Burna dokunma : Yalan söylemenin burundaki hassas sinir uçlarının kaşınmasına yol açtığı ve burna dokunma hareketi de bu hissin önüne geçmek için yapılır.

*Göz Ovuşturma : Yalan söylediği kişinin yüzüne bakmaktan kaçınma hareketidir. Erkekler genellikle gözlerini baya güçlü şekilde ovuştururlar. Eğer söyledikleri yalan büyük bir yalansa aynı zamanda yere bakarak gözlerini kaçırırlar. Kadınlar ise gözün hemen altına hafif bir ovuşturma hareketi yaparlar ve dinleyicinin bakışlarından tavana bakarak kaçmaya çalışırlar.

*Kulak Ovuşturma : Eli kulağa götürerek kötü şeyleri duymaktan kaçınma hareketidir. Ailesi tarafından azarlanan çocuğun kulaklarını elleriyle kapatmasının yetişkin versiyonudur. Aynı zamanda karşınızdakinin sizi yeterince dinlediği ve artık konuşmak istediği anlamı da taşır.

Devamı en kısa zamandaa :)

14 yorum:

  1. see çok teşekkür ederim duyurun için :) beden dilini bilmeden neler yapıyomuşuz haberimiz yokmuş:):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin Atılgan
      Rica ederim canım :)
      Aynen ya çok ilginç aslında hepimiz aynıymışız da haberimiz yokmuş :)

      Sil
  2. bi deee erkekler kız görünce sırtını dikleştiriyooo kızlar da erkek görünce saçlarıyla oynuyoooo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep
      Eveet :) Onları flört hareketleri olarak ayrı başlıkta topladım.Bugün yarın yayınlarım :)

      Sil
  3. hehehe şu yazıyla millleti radara aldı. bakalım kim atıp tutuyor :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Witch
      Haha :D Benim yüzümden paranoyak olacaksınız diye çok korkuyorum :D

      Sil
  4. Sevgili Dördüncü Tekil Şahıs yalan o kadar çok söyleniyor ki, takip etmekte zorlanıyoruz. İnsanlar yalan konusunda profesyonelleştikçe kimin doğru kimin yalan söylediğini anlayamıyouz ama uyarılarını dikkate alacağım. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nermin Güngör
      Haklısın.Bazıları o kadar iyi rol yapıyor ki anlamak mümkün değil :)

      Sil
  5. çok bilgilendirici yazı olmuş gerçekten teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şımarımtırak Çikolata
      Rica ederim ne demek :)

      Sil
  6. Bi de yalan soyleyenlerin çenesi titriyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreatif Baskan
      Ay benim küçükken hep titrerdi :D

      Sil
  7. hah ben de bunu arıyodum; kulak ovuşturma... sevgilim benim canım ciğerim oldu olası kulağını ovuşturmayı çok sever, başkasınınkini de :D hatta bu alışkanlığından bir gün öyle bir duruma düşmüş ki; erkek arkadaşıyla parkta içiyomuş bunlar, arkadaşı bunun dizine yatmış bir an boş bulunmuş bu da arkadaşının kulağını ovuşturmaya başlamış, bir süre sonra farketmişler, 'olum bu işin sonu iyiye gitmiyo, çok mu yakınlaştık acaba?' diyip keyifli sohbetlerini yarıda bırakmışlar tabi :D o gün bu gündür şüphe duyuyorum; acaba...? :D ama bu açıklama mantıklı, içim rahatlattı yemin ederim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz-(s)aklan-kaç
      Haha ciddi misin :D:D
      Ayy yok artık bence hiç şüphe duyup da acaba diye düşünme :D
      İçinin rahatlamasına sevindim de sanki sevgilininki başka türlü birşey gibi geldi bana. Herhangi hoşa giden birşey gibi işte :)

      Sil