13 Haziran 2014 Cuma

B*ktan Bir Rüya...

Rüyamda eskiden çok iyi dostum olan bir arkadaşımı gördüm. Bir anda kendimi onların evde buluyorum. Nasıl zayıflamış, değişmiş. "Ben seni Sakarya'dasın sanıyorum. Ondan hiç gelmedim" falan diyorum.

"Yok, ben okulu bıraktım. Sınıfta kalınca bizimkiler bırakmamı istedi" diyor. Sonra anlamsız bir şekilde saçını düzeltmeye, toplamaya başlıyor. Sanki ben yokmuşum gibi. O an bile ağzının ortasına yapıştırasım geldi iki tane. Umursamaz tavrı o kadar sinirlendirdi ki beni.

Fazla birşey hatırlamıyorum rüyamla ilgili. Sadece uyandığımda neden gördüm ki ben şimdi onu diye düşündüm. Çünkü uzun süredir görmediğim yada tanımadığım insanları rüyamda görünce huzursuz oluyorum biraz.

Çok yakındık. Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi. 3 aylık yaz tatilini gece gündüz birlikte geçirirdik. Sonra bir anda ne olduysa oldu ve yavaş yavaş birbirimizden uzaklaşmaya başladık. Bana göre bir sebebi yoktu. Ama ona göre var mıydı bilemeyeceğim. Varsa da bunu konuşması gerekirdi benimle.

Eğer konuşmadan etmeden beni hayatından çıkarmayı göze almışsa ben gidip de bir problem mi var demem, demedim de zaten. Ki ben dostluğumuzu kurtarmak için çok uğraştım. Ama en son evlerine gittiğimde sadece annesiyle muhabbet ederken buldum kendimi. Haspamm sanki benim arkadaşım değilmiş, yabancı biriymiş gibi davrandı. İşte o gün, o anda bitti benim için herşey.

Aynı mahallede oturmamıza rağmen en son 2 sene önce karşılaştık. Ne konuşacağımızı bile bilemedik. Bunun olmayacağını bile bile "bize  beklerim görüşelim mutlaka" dedik birbirimize.

Ondan sonra da tabi ki ne aradık ne sorduk.İstesem de arayamazdım zaten. Telefon numarasını bile sildim.

Ama üzülüyorum yine de aklıma geldikçe. Nasıl böyle olduk diyorum. Bari bir kavga gürültü olsa küssek neyse de...Off neyse olan oldu işte. O paçoz için kendimi üzemem şimdi. Umarım iyidir, hayatında herşey yolundadır demekten başka yapabileceğim birşey yok. Keşke gereksiz insanlara rüyalarımızda yer olmasa. Tıpkı hayatımızda da olmadığı gibi..

***

22 yorum:

  1. Ben çok nadir rüya gördüğüm için gördüklerimden çok etkilenirim.
    Acaba iyi mi diye düşünürüm.
    Senin sorabileceğin bir durumunda yok işin kötü yanı da o..
    Dediğin gibi keşke tamamen çıkabilseler hayatımızdan hatta hafızamızdan.. :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeymacım
      Nadir rüya gördüğün için çok şanslısın :D Ama belki de görsen de hatırlamıyorsundur bazılarını.Evet görüştüğüm biri olsa en azında bir telefon açıp sorardım ama malesef.
      Keşke tatlım :(

      Sil
  2. Bilinçaltımızda var oldukları sürece görücez rüyada :/
    Benim de var öyle arkadaşlarım,gerçekten onlara dostum dediğim günlere yanıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mien
      Evet kesinlikle bilinçaltımda yer edindi. Çünkü çok üzülmüştüm o zamanlar.
      Al benden de o kadar !

      Sil
  3. Benzer şekilde aramızın bozulduğu bir arkadaşım vardı ilkokuldan. Geçenlerde bi ortak arkadaşla buluşma konusu açıldı onu da davet ettim. Amaaan affetmek lazım, bazen de ilk adımı atmak lazım. Sonra garip rüyalar görüyosun bak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cessie
      Affetmek lazım tabi ki. Affettim de zaten. Sadece bazen sinirleniyorum hatırladıkça. Artık ne hali varsa görsün banane diyorum :)
      Ama sanırım bizim ortak bir ortamda bulunmamız imkansız artık.

      Sil
  4. Canımm, aynısı bana da oluyor. Doğru düzgün bir neden yokken biten güzel arkadaşlıklar böyle etkiler yaratabiliyor. Bende uzun zaman sonra rüyamda görüyorum; kızıyorum, sövüyorum, bazen de özlüyorum ama yine de bana göre bir sebep olmadığından hiiiç uğraşmıyorum.

    İnsanlar gerçekten çok garip ve anlaşılması zor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Yüzgül
      Evet çok üzüldüğümüz için etkileniyoruz ister istemez. Sonrası da bilinçaltı işte.
      Kesinlikle anlaşılması çok zor.
      En iyisi takmamak :)

      Sil
  5. Ah be dördüncü tekil şahıs bazen güzel dostluklar böyle anlamsız bitebiliyor...Demek ki sağlam temeller yokmuş deyip geçmek lazım...Ne kadar insanın içinde bir burukluk olsa da:( Hayatımıza birileri giriyor,birileri çıkıyor...En önemlisi hayatımızda olması gerekenler hep yanımızda;)Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone
      Aslında ben temelin çok sağlam olduğunu düşünüyordum. Bu kadar üzülmemin sebebi de buydu. Ama demek ki ona göre sağlam değilmiş.
      Evet en sevdiklerim hep yanımda olduktan sonra gerisi çok mühim değil :)

      Sil
  6. Belki de hayatında bu şekilde yer alması gerekiyordu... Gelip gitmesi ve sana bir şeyleri öğretmesi gerekiyordu dördüncü tekilimmm... Bu sözlerimi yanlış anlama seni azıcık anladığımdan, hala sadece annesiyle konuştuğum bir arkadaşım olduğundan diyorum. Bana da bunları onun annesi söylemişti hatta. Tabii rüyalarına girmese daha iyi. İnsan afallıyor, üzülüyor, öfkeden deliye dönüyor biliyorum... Hatta daha çok kendine kızıyor, neden hala bilinçaltımda, hadi orada bir yerlerde tamam ama neden bir ada fırlıyor diye...

    Güzel rüyalar görmen dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyaki
      Belki de dediğin gibidir Keyaki. Hiçbirşey tesadüf değil ve hayatımıza giren herkesten birşeyler öğreniyoruz.
      Evet gün içinde artık aklımın ucundan bile geçmese de hala ne işi var bilinçaltımda diye sinir oluyorum :)
      Teşekkürler canım :*

      Sil
  7. Bilinçaltındakiler su yüzüne çıkmaya başlamış sanki? Ne oldu bilmem ama bazen değişiyoruz ve bi bakmışız düün yanımızda olan şimdi yok. puff
    Mimi alıpta geldim. Yapmak istemez misin ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamska
      Evet tatlım. Aynen öyle nedensiz değişimler,soğukluklar ve bir bakmışsın yok.
      Mimi gördüm. En kısa zamanda hatta büyük ihtimalle bu akşam yaparım :)

      Sil
  8. Bazen öyle saçma rüylar görüyorum ki kalkınca küfür edesim geliyo
    Ama neyse sadece rüyaymış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pink timber
      En büyük teselli cümlem "neyse ki rüyaymış" :))
      Hatta bazen rüya görürken içimden rüya ya boşver dediğim bile oluyor uyanmadan :)

      Sil
  9. Ah bu rüyaların gözü kör olsun emi :)

    YanıtlaSil
  10. Ben rüyalarını hatırlayanlardan değilim malesef... Seninki gibi durumlarda ise iyi ki hatırlamıyorum diyorum :) Üzerinden at bence yaşadıklarını, onsun hayatının daha eksik olmadığını hatta daha güzel olduğunu hatırlat kendine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlı Erkekli Kedili
      Keşke ben de hatırlamayangillerden olsam yaa :D Öyle daha huzurlu olabilirdi rüyalarım :)
      Öyle yapmaya çalışıyorum. Aslında uzun zamandır aklımın ucundan bile geçmedi ama rüyama nasıl girdi anlayamadım :D

      Sil
  11. bu rüya olayı cidden tuhaf gerekli gereksiz hatıraları canlandırması bazen can sıkıcı olabiliyor ama etkisi çabuk geçiyor neyse ki :)

    YanıtlaSil