6 Nisan 2014 Pazar

Olmazsa Olmaz Mı? Miiimm :)

Mim vaktiii. Sevgili Keyaki beni mimlemiş. Teşekkür ediyorum ona. Konusu da pek tatlı =) Hemen söylüyorum. 

Diyor ki  “Twitter, facebook, tumblr gibi tüm sosyal medya kapansa… Son sözleriniz/tavrınız ne olur?”

Önce Facebooktan başlıyorum. Bir kaç ay öncesine kadar bağımlısı olmasam da kullanıyordum. Yani öyle her yediğini içtiğini, nerede kiminle ne yaptığını paylaşanlar kadar aktif olamadım hiçbir zaman. Arada bir şeyler paylaşmışlığım var tabi :) Benim face kullanımım genelde paylaşılanlara göz atmak şeklindeydi daha çok. 

Üniversitedeyken de sınavlarda kitaptan nereden nereye kadarmış, hoca son derste sınavla ilgili ne söylemiş, ders notları çıkmış mı şeklinde merakımı gideren gruplar vardı. En çok da orada işe yaradı facebook. Okula neredeyse hiç uğramayınca bunlar kıymetli şeyler tabi :) Yani o dönemde face kapansa çıldırabilir, ağıtlar yakabilir ve karalar bağlayabilirdim. Neyse ki verilmiş sadakamız varmış :)

Sonracığıma çeşitli sebeplerden dolayı facebook hesabımı dondurmak zorunda kaldım. Birkaç gün eksikliğini hissetmedim mi? Evet hissettim. Ama hayıırr ben nasıl yaşarım moduna girmedim yani. Böyle internete girince bir boşluk oluyordu. Hani yemek yersin karnın doyar ama böyle midende bir eksiklik olur ve sen ne istediğini bilmezsin ya bazen. Bilmiyorum size oluyor mu bana oluyor ama :D Ve genelde o eksiklik hep tatlı birşeydir.

 Ay neyse gece gece yine yemek konusuna girip de küfür yemek istemiyorum :D İşte öyle yani bendeki facebook eksikliği böyle bir his yarattı :) Hı bir de şu var. Mesela yurttan bazı arkadaşlarımla facede konuşurduk arada. Ama kapatınca artık hiç konuşmaz olduk. Ne yapalım buraya kadarmış :)

Geçiyorum twittera. Bir twitter hesabı açtım ve başta bana çok anlamsız geldi. Pek kullanmadım. Sonra yavaş yavaş kullanmaya başladım. Facebooktan daha çok hoşuma gitmeye başlamışken onu da dondurdum. Bendeki eksikliği facebook kadar bile hissedilmedi. Hemencik alıştım. Sanki hiç kullanmamış gibiydim. Twitter'ım olmasa da twittera giriş engellendiğinde çok sinir olmuştum orası ayrı tabi.

Tumblr hiç hiç hiç kullanmadım. Ne olduğunu ne işe yaradığını da bilmem. Ama meraklardayım yani. Bir ara el atmayı düşünüyorum =) Yani şu anda deseler ki tumblr kapandı, amaaan çok da tınnn derim :D

Bu arada instagram da hiç kullanmadım. Tam bir bakayım neymiş derken vazgeçtim. Bu da denenecekler arasında. Ay ben bunları deneyene kadar başka birşeyler çıkar kesin. Modası geçer. Ne kadar geriden geliyorum :)

Youtube konusunda herkesin hissettiği gibi o benim canım ciğerim, olmazsa olmazım :) Ne yapıp edip kapıdan kovsalar bacadan giriyoruz zaten.

Ve geliyorum bloggera. Vallahi kapatanı pıçaklarım. Daha şurada kaç ay oldu zaten. Kendisiyle aramda duygusal bir bağ oluştu. O bensiz, ben de onsuz yapamam. Çocuğum gibi bir şey oldu :D Ay  gözyaşlarımı tutamıyorum galiba :D Şaka bir yana gerçekten çok sevdim bloğu. Yazmak okumak yorum yapmak çok eğlenceli. Kapansa çok çok üzülürüm. Hatta internet ve bilgisayar anlamsız hale gelir benim için.

Benim bildiklerim bunlar. Başka varsa da hiç haberim yok vallahi. Sosyal medya kapsamında gayet pasif bir insanım. Vay anasını hiç olmadı bak şimdi bu. Bu akşam hemen tumblr denemesi yapmalıyım :D

Keyaki'ye teşekkür ederim tekrar.

Mimledim Siziiii =)


29 yorum:

  1. ne hızlısııın. ben de yarın yapcaaaam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mim görünce dayanamıyoruumm :) Sadece renkli hayallerin kaykaylı kedi mimini yapamadım daha =)

      Sil
    2. kaykaylı kedide renkli hayal beni de mimledi seni deee ve sana zor gelcek diyeeee ben de mimlemiştim ki senii, unutmayasın diyeee :)

      Sil
    3. Aa evet bak seninkini okurken görmüştüm unutmusum :) ama aklımda yapacağım kesinlikle :)

      Sil
    4. Cok güzel bir mim olmus bu. Begendim.

      Sil
    5. Teşekkürler ahukader ben de çok sevdim =)

      Sil
  2. Aaa bak ben de instagram'i yok saymisim hic kullanmayinca :) Gerci daha ne cok yer vardir boyle di mi :)

    Kaykayli kedili mimi eve gelince hatirliyorum, disarida unutuyorum ben yaaaa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben tesekkur ederim ayricaaa :) Hemencecik yapmissin :)

      Sil
    2. Ne demek rica ederim çok keyifliydi yazmak :)) instagram son anda aklıma geldi benim de. Aynen öyle daha kim bilir neler var haberimiz yok :)

      Sil
  3. blogger için söylediğine çok güldüm yaa :)) bende öyle valla. kapatılma şeysi olursa bende desteklerim seni pıçaklama konusunda :p

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yihuu yalnız değilim :D İlk yardım eden olarak seni alabilirim öyleyse :D

      Sil
  4. Yaparım ben bu mimiii :)
    Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek rica ederim. Ben teşekkür ederim =)

      Sil
  5. çok güzel bir mim olmuş çok güldüm :)

    YanıtlaSil
  6. Üç sene önce kapatılmıştı. Buradaydım. Ve şimdilerde olduğu gibi kimse uyanık değildi (%50 bile). Birisi blogspot bağlantısı üzerinden maç yayını yaptı diye erişim engellenmişti komple blogspot.com uzantısına. Israr ettim, o günlerde bile yazdım. Her yazdığımı da her zaman yedekledim ama. Bunlara güven olmayacağını anlamıştım. Umarım kapanmaz, zira sen de görmüşsündür ki burası twitterdan Facebook'tan oradan buradan çok çok farklı. Daha emek isteyen bi mecra.
    Ben fazla konuştum. Hadi yine görüşürüz, gittim ben..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba =) Evet kesinlikle facebooktan twitterdan daha farklı. İnsan bazen beğenmediklerini siliyor yada yarım bırakıp sonra tamamlıyor. Cidden emek vermek sanırım bu =)
      Fazla konuşmak ne demek olur mu hiç öyle şey. Her zaman beklerim :)
      Görüşmek üzere :)

      Sil
    2. Emeksiz yemek olmaz bro.
      Öf, kendime sıkmaya gidiyorum!

      Sil
    3. haha Buddha ya güldürdün beni yine sabah sabah :D

      Sil
  7. çok anlamlı bir mim olmuş twitter açıldı darısı youtube a :) sanırım burada herkesin en ortak noktası youtube ve blogger :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy yumiyum gelmiş yineee yuopi :D Evet ya herkes en çok blogger ve youtube hastası :) Sana hep yumi diyesim geliyor yaa. Diyebilir miyim ki acaba =)

      Sil
    2. tabiki neden olmasın canım içinden ne demek geliyorsa öyle söyle :)

      Sil
  8. Blogger kapansa, kapatanı yakarım, o kadar :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkes blog bağımlısı olmuş :D onun kapanması hepimizi psikopata bağlatacak anladığım kadarıyla =)

      Sil
  9. Hehehe valla picaklarım yorumuna sonuna kadar destekkk!! :)
    Ben de yapcam bu mimi ama henüz fırsat bulamadım. Biraz önce okudum zaten deepsi yazmış :)
    Blog ziyaretlerim bitsin hemencecik yanıtlıcam bu mimi de :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel mim oldu bu ya. Konusu ve yazması eğlenceli :)

      Sil
    2. Mimler zaten heeepp güzel ki benceee :))

      Sil
  10. blogundaki resimler çok cezbedici ya :) Kıskanmaya başladım :) Kaynağın nerden? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa öyle mi, böyle düşünmene çok sevindim :)
      Aslında belirli bir kaynağım yok. İnternette dolaşırken bulduğum ve hoşuma giden resimleri kaydediyorum. Sonra da yazı yazdığım zaman seçip kullanıyorum :)

      Sil