1 Nisan 2014 Salı

Haylazlığın Son Raddesi

Bu sabah alarm çaldı ben kapattım, alarm çaldı ben kapattım. Yataktan kalktığımda saat 08:30'du. Annem uyandırmasa hiç niyetim yoktu kalkmaya. Bunu bilinçli yapmıyorum. Nasıl oluyor anlamıyorum. Alarmı kapattığım gibi uykuya dalıyorum. Geç de yatmadım aslında.

 Alarm deyince önceden çoğumuzun evinde bulunan içinde horoz ve tavuk olan çalar saatler aklıma geldi. Deli gibi çalar ödümü patlatırdı.
 
Neyse kalktım apar topar hazırlandım güya. Hazırlanana kadar da 09:30 oldu. Çabuk hazırlandığımı düşünmüştüm oysa ki. Tabi geç kaldığın halde on defa kıyafet değiştirirsen, saçını yapmak için uğraşırsan olacağı bu. Ofise geldiğimde utandım resmen. Sanki babamın iş yeri. Ne kadar yüzsüzüm ☺
 
Bir de şimdi oturmuş bunları yazıyorum. Bu kadar da olmaz 
 
 
 
***
 
Az önce gazete okuyayım dedim açmamla kapamam bir oldu. Artık haber de izleyemiyorum çünkü o balkon konuşması denen terbiyesizliği gördükçe delleniyorum. Bıkmadılar aynı şeyleri yayınlamaya. 
 
Gazeteye göz gezdirirken Tunceli'nin Ovacık İlçesinde Türkiye'nin ilk TKP'li belediye başkanı başlıklı haber dikkatimi çekti. Mutlu oldum nedense. Bazıları bu gibi durumlarda neden oyları bölüyorsunuz gibi eleştiriler yapıyor.
 
Demokrasi demokrasi diye tutturuyorsunuz iktidar ve muhalefet partisi dışında başka parti istemiyorsunuz. Olur canım olur. Zaten böyle giderse tek partili devirlere az kaldı.
 
Neyse bak sinirlendim yine. İşte bu haberi televizyonda da izledim az önce. Ay bir mutlu oldum yahu :) Adamın söyledikleri de çok olumlu. Sevinci gözlerinden okunuyor =)
 
Bazıları da ne komünizmi ya komünizm mi kaldı diyor.
 
Tabi komünal bir toplum olarak yaşamanın imkanı da yok artık bu devirde. Hiçbir devirde olmadığı gibi.  Hele birde bizim kadar bol "sınıflı" bir toplumda... Adam da zaten sınıfsız, ortak mülkiyete dayalı  bir toplum yaratacağım demiyor ki. "Ovacık halkı yönetimde tek yetkilidir, bizler onların temsilcisiyiz" demiş kendisi. Umarım dediği gibi olur. Belediye başkanları temsilci olduklarını unutuyorlar da genelde!
 
***
 
Bugün 1 Nisan sahi. Çocukken ne saçmalıklar yapardık 1 Nisan şakası diye. Günler öncesinden planlardık. Uzun yıllar sonra ilk defa 1 Nisan şakası yaptım. Ama acısı fena çıktı. Onu da sonra anlatayım bu kadar çene çaldım yeter :)
Şu 1 Nisan nereden çıkmış onu da araştırayım bakalım. Merak ettim şimdi.
 
Görüşmek üzere :)
 
 
 


16 yorum:

  1. Sen gene iyi alarmı kapatmakla kalıyorsun, ben uyurken gelen mesajı açıp okuyup cevap atıyormuşum. Sabah bir bakıyorum kim yazdı bunu diye söyleniyorum :) gayet saçmalamadan yazmış oluyorum mesajları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa onu bazen ben de yapıyorum :D Ama çok soğuk yazılmış bir mesaj oluyo sonra okuyorum da ben bile inanamıyorum :)

      Sil
  2. 09:30'da kaldım ben :o
    O saatte fabrikaya geleli 2,5 saat olmuş oluyor!
    ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayyy 7'de ben kim bilir kaçıncı rüyamı görüyorum :) Ben de 8.30'da başlıyorum normalde. Ama arada böyle saçmalayabiliyorum =)

      Sil
  3. alarm sorununa köklü bazı çözümler de var. mesela iphoneda bi uygulama var. saati kurmak için bi foto çekmen gerekiyo. yatağına uzak bi yerden bi foto :) sonra alarm çaldığında da onu kapatmak için aynı yere gidip aynı fotoyu çekmek zorundasın. yoksa kapanmaz. harika değil mi :)) bi de hediyelik eşya sitelerinde satılan bi saat var. alarm ötmeye başlayınca saat delirmiş gibi kendini komidinden atıp odanın içinde gezmeye başlıyo. kapatmak için yakalamak zorundasın :))

    farklı başkanlara ben de nedense seviniyorum. kadın başkanlar, başörtülü başkanlar, komünist başkan, bağımsız başkan. bunlar güzel şeyler bence de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa gerçekten var mı böyle şeyleer :D ay sinir hastası olurum ben 2 günde alarm kapatmaya çalışırken. Hiç bana göre değil =) Oturur ağlarım sinirimden :D
      farklılık her zaman güzeldir :) yeter ki hoşgörü göstermeyi bilelim.

      Sil
  4. öğrenci evimde tek kaldığım zamanlarda, alarmı uykumda kapatır, kapattığımı unutur derslere epey geç kalırdım.

    baba evinde de, illaki uyandıran olur diye alarmı kapatmışlığım çok oluyor. ama bende de uyku sırasında mesaj okuyup yanıt verip geri uyuma, ya da mesajı açıp son görülmeyi değiştirip, açtığını unuttuğu için yanıt veremeyen ve azar işiten bir huy var. napalım :D

    UYKU CANDIR.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vuhuuu uykuda bu yetenek harikaa =) Ama sonrasında azarlanmak kötü. Sanki iki kişi aynı bünyede ve diğerinin ne yaptığından haberi yok gibi :)

      Uyku en tripsiz ve sorunsuz varlık :) Candır can :)

      Sil
  5. hah haa merak ettim nası çıktı acısı yaa :)

    YanıtlaSil
  6. Alarm konusunda bende aynı durumdayım, bilinçsiz kapatıyorum telefonu. Artık şöyle bir uygulama yaptım.
    Kurulan alarmlar;
    07:00
    07:02
    07:04
    07:10
    ( kendime torpil geçip.)
    08:00
    08:10

    en nihayetinde kalkmış oluyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu nasıl bir torpildir yaa :D 50 dk torpil mi olur :D
      Ben de bazen saat 6.30a kuruyorum bilerek. 1 saat erkene. sonra oleeey be daha 1 saat var deyiip güya kendimi ödüllendiriyorum :)

      Sil
  7. 30 Mart hiç bitmemiş gibi geliyor bana o yüzden 1 Nisan'ı kaçırdım.
    :)
    O bahsettiğin çalar saatten üst komşumda var, saat başı uyanıyoruz guguk sesiyle.
    :)
    Diğer konuya değinmeyeceğim, sinirlerim kalkıyor.
    Bir de Ahmet Ümit okuyormuşsun, okumuştum güzel kitap.
    Yine yeniden sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O çalar saat senin için kötü bir hatırlatma o zaman desene :D
      Diğer konuyu hiç karıştırma boşver :D
      Yeni başladım. Ahmet Ümit Severim hatta bayıladabilirim :)
      Sebgilerimle :)

      Sil
  8. ya bende nedense sevindim Ovacık'a hatta ilk tepkim "gidip Ovacık'a yerleşeceğim" oldu :) o uykusuzluk hali neden gitmiyor hala hepimiz aynı durumdayız bir an önce son bulur İnşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen benden de çok sevinmişsin yumiyum :D
      İnşallah ya valla işten gelip kendimi hemen yatağa atıyorum :)

      Sil