14 Ocak 2014 Salı

Küçük Şeyler, Büyük Mutluluklar ...




Yeniden Merhaba :)

4-5 Aydır birçok şeyi sorgulama fırsatım oldu. Bunlardan biri de mutluluktu aslında. Geçen yıllarda özellikle de geçen sene hiçbirşeyin beni mutlu etmediğinin farkına vardım. Mutlu olmak için kendimi alışverişe vermiş asla giymeyeceğim şeyler bile almıştım. Bazen dışarı adım atmak bile istemiyordum. Hiçbirşey umrumda değildi. Son sınıfta olmama ve okulu bitirmek zorunda olmama rağmen dersleri sınavları bile boşvermiştim. Aslında delirmeye az kalmış da ben farkında değilmişim :)

Ama şimdi görüyorum ki mutlu olmak insanın biraz kendisine bağlı biraz da etrafındaki insanlara.. Kendisine bağlı çünkü beklentileriniz çok çok yüksekse mutlu olmak için mucize sayılacak şeyler beklerseniz sadece beklemekle kalırsınız. Biraz yetinmeyi bilmek lazım belki de.. Ve dediğim gibi biraz da etrafınızdaki insanlara bağlı.. Eğer çevrenizdekiler doğru kişiler değilse siz istediğiniz kadar çırpının mutlu olmak için.Ve o doğru olmayan kişiler istedikleri kadar uğraşsınlar sizi mutlu etmek için.

 Bazen bir anlık gerçekten mutlu olduğumu sanıyorken kendimle başbaşa kaldığımda aslında hiç de öyle olmadığını farkediyordum. Bütün olumsuz düşünceler kafama üşüşüyordu. 

Sorunu hep kendimde aradım. Mutlu olmayı bilmiyorum, herşeye olumsuz yönden bakıyorum, çok karamsarım, çok şey bekliyorum, sabırsızım ve daha bir sürü şey yakıştırdım kendime bunlar gibi...Meğer sorun bende değil yanlış kişideymiş..

Evet bunu çok da geç anladım ne yazık ki.. Şimdi kendime haksızlık ederek geçirdiğim zamanlara üzülüyorum. Ama yapacak hiçbirşey yok. Kendi seçimimdi. Tek yapılacak şey önümde kendimi yerin dibine sokarak geçirdiğim zamandan çok daha uzun bir zaman var. Bu zamanı mutlu olmayı bilerek geçireceğim. Her yaşanılan şey bir ders oldu benim için. Allah yaşadığım şeylerden daha büyük üzüntüler yaşatmasın.

Geliyorum ŞİMDİKİ ZAMANA :) Artık bambaşkayım.. Uzun zamandır hayatımda olmayan hisler benimle.. Ufacık miniminnacık fedakarlıklar beni havalara uçurmaya içimi kıpır kıpır yapmaya yetiyor :)

 Bir mesaj, bir anda bana uzatılan en sevdiğim çikolata :) evin bahçesine bırakılan en sevdiğim pasta, her zaman yatağımı paylaşacağım kocaman bir ayıcık, sadece ben istediğim için okunmaya çalışılan bir kitap, merak edilip birlikte sinemada izlenilen filmler, gerçek bi galatasaraylı olmanın vakti geldi denilip alınan galatasaray atkısı :) sevdiğim için eve gitmeden önce alınan nutella :) yeni yıl için alınan hiç beklemediğim bir hediye, sürekli özlendiğimi ve merak edildiğimi, yalnız olmadığımı ve özel olduğumu hissetmek..

Bunlar ufak şeyler ama bana büyük mutluluklar getirdi beraberinde. Önemli olan şey anı yaşamak, özel hissetmek ve özel hissettirmekmiş meğer...Ve tabi ki doğru kişi olduğuna inandığın biri.. İnandığım düşündüğüm ve hayal ettiğim  gibi olur mu olmaz mı bilinmez .. Ama bence buna yürekten inanmak ve geleceğe dair çok plan kurmayıp anı yaşamak yeterli..Umarım bu heyecanım hep benimle olur.. 

Küçük şeylerden büyük mutluluklar edinmeniz dileğiyle.....
 :)




4 yorum:

  1. mutluluklar hep seninle olsun ve her şey hayal ettiğin gibi olsun:) plan yapmadan yaşamak gerek ama ben plan yapmadan duramam hiç :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım :) inşallah hayallerimizin gerçek olduğunu görürüz birgün :) plan yaparak mutluysan sorun yok tabi ki :)

      Sil
  2. harika bir yazı olmuş canım benim. Bu duyguları dile getirmek hiç kolay değil fakat dile geldikten sonra da şelaleye dönüşen güzel duygular bunlar hep seninle olsun tabi birlikte olsun hep mutlu ol:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol canımm :) mutluluk hep bizimle olsun :) biz hep birlikte olalım :)

      Sil