10 Mart 2015 Salı

Friends'in Bitişi, Yarattığı Boşluk ve Bağımlılık Yapacak Yeni Dizi Arayışı (Azıcık Spoilerlı :))

Yatakta yatıp, göbeğimde laptop, yanımda cips, keyifle, kahkahayla izlediğim Friends'i malesef ki bitirdim. 10 sezonu bitmesin diye bazen birer bölüm birer bölüm izledim. Çünkü korktum. Neden mi? Ben izlediğim yada okuduğum birşeyi tekrar izleyemem, okuyamam. Ne kadar beğenirsem beğeneyim. Yine böyle olmasından korktum. Ama bu defa bu huyumu bir kenara bırakıyorum. 


Friends ara ara izleyip aynı esprilere tekrar güleceğim bir dizi olacak. O kadar severek izledim ki.Bitti diye boşlukta hissediyorum kendimi. Son sezonu bir anda bitiriverdim zaten. Grip olup 4 gün eve kapanınca az izlememin imkanı yoktu.

Monica'nın temizlik hastalığını, başarı hırsını, rekabet takıntısını, heyecanlı hallerini, I knooww diye bağırışını, Chandler'ın kendine has kimsenin gülmediği esprilerini o sevimli hallerini, Joey ile muhabbetlerini, Ross'un mesleğiyle ilgili konuştuğunda herkesin suratını ekşitmesini, şapşal hallerini, iyi bir ilişki arayışlarını, Rachel'ın sempatik, duygusal hallerini, bazen Ross'u kıskanıp bazen de Joey'e göz koymasını, Joey'nin harika esprilerini, yemek deyince kendini unutmasını, yemeklerini kimseyle paylaşmamasını, çocuk hallerini, en önemlisi de beğendiği kadınları how you doin diyerek süzmesini, gözlerini patlatışını, mimiklerini, Phoebe'nin tuhaf ama tatlı hallerini, patavatsızlığını hepsini çok özleyeceğim. Ne olursa olsun birbirlerini olduğu gibi kabul etmelerini, dostluklarını, birbirlerinin evine pat diye girişlerini izlemek gerçekten çok keyifliydi. 

Son bölümü gözlerim dolarak izledim. Bu kadar duygusal bir son hiç beklememiştim. Hatta dizide sevmediğim tek şey son bölüm oldu. Ne bileyim daha farklı bitebilirdi. Mesela tekrar birleşen Ross ve Rachel'ın düğünü gibi. Fazla acıklıydı. Bir kahve içelim mi şeklinde bitmemeliydi yaa. Bu dizi bunu haketmedi bence. Phoebe'nin Mike'la evlenmesi, Chandler ile Monica'nın bir tane evlat edineceklerini beklerken 2 tane bebişleri oluvermesi, Ross ve Rachel'ın tekrar birleşmesi hepsi bomba olaylardı. Ama Chandler ile Monica'nın başka ev alıp o evden ayrılmaları, çocukları olamayacağını öğrenmeleri, o evin bomboş olması işte o anlarda çok üzüldüm. Hayatı değişmeyen tek kişi Joey. Aslında onunla ilgili bir sürpriz bekliyordum. Ama olmadı.Her biri birbirinden çok farklı ve kendine özgü karakterler. Hepsine ayrı gülüyordum. En sevdiğim karakter şudur diyemem bile. Hepsi benim bebeklerim :D

Şimdi yeni dizi arayışlarındayım. Friends'in yerini tutar mı bilmem ama kafamda bir kaç tane var başlarım en kısa zamanda izlemeye. Tabi önerilerinize de açığım :) Ciddi ciddi boşluktayım. Bir dizi deyip geçmeyin benim için vazgeçilmez birşey olmuştu. Artık kafama estikçe izleyip izleyip hasret gideririm. Şimdi düşünüyorum da ne kadar geç kalmışım bu diziyi izlemek için. Geç olsun güç olmasın diyelim bari. Keşfedilmeyi bekleyen yeni diziler var. İdare etmeyi öğrenmem lazım :)






Sonuç olarak; Ve İşte SON !  :(


12 yorum:

  1. Friends'in 10 sezonunu iki defa hatmetmiş, öğle arası ofisimde yemek yerken de hala rastgele bölümlerini açıp izleyen biri olarak söylüyorum ki kesinlikle izlediğimi bir daha izlemem kuralı bu dizi için geçerli değil. TV de bile rastgelsem kanalı değiştiremiyorum :)

    Hatta dizi bitince o kadar boşluğa düşmüştüm ki pek güzel olmasa da tamamen Joey üzerine kurulu zorlama diziyi bile izlemiştim :(

    YanıtlaSil
  2. Friends üstüne Coupling iyi gider :)

    YanıtlaSil
  3. Hiççç izlemedim desem beni taşlar mısınız acabaa :D

    YanıtlaSil
  4. Friend baskadir baska. Ben hala son bolumu izlemedim ve sonsuza kadarda izlemeyi dusunmuyorum. Ama canim sıkildikca hala acip acip izlerim. :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de ağlaya ağlaya bitirmiştim friendsi asla bitmemesi gerekirdi bence hatta ahh ah. Hoş ben açıp izliyorum hala rastgele bir bölüm açıp 2-3 bolum bi kendime hatırlatıyorum :D senin yapamıyor olman kötü olmuş baya :/

    YanıtlaSil
  6. yaaa bitirdin mii çok imrendim sana şu an :)

    YanıtlaSil
  7. One Tree Hill, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  8. yeditepe istanbul'u izle, pişman olmazsın

    YanıtlaSil
  9. yaa evet şu dizilerdeki son bölüm sıkıntısını anlamıyorum, adam gibi bitiriverin sonunu yiaa *-*
    O yüzden dizi felan izlemicem ben :)
    izlemiyorum da zaten, ah sana tavsiyelerde bulunabileceğim günler gelebilecek mi:)
    bi tek deepte görüyorum ha bire şeyi izliyor med ceziri , transa bile geçiyor onu izlerken o denli hehe :) belki sen de seversin, Türk dizisiymiş.
    öperimm kocaman

    YanıtlaSil
  10. The big bang theory izle bence :D Birde yaw dizileri bitirmekten nefret ediyorum ben.

    YanıtlaSil
  11. Two and half men
    Suits
    Arrow
    House of cards
    <3

    YanıtlaSil