20 Şubat 2015 Cuma

Sonbaharlı Kış



İstanbul'daki kar ve soğuğa rağmen Trakya'nın bu kışı sadece soğukla atlatması gerçekten inanılır gibi değil. Öğlen haberlerde İstanbul'da hava koşullarından dolayı yaşanan kazaları izlerken camdan dışarı bakınca ışıl ışıl güneşi görmek çok ilginç. Balkanlardan gelen soğuk hava dalgası şeklinde başlayan cümleye o kadar alışmışız ki :) Şubatta da olsak benim psikolojim tam olarak sonbahar...

Bugün hava daha da yumuşadı. En azından pantolondan elbiseye geçiş yapabildim yeniden :) Ve evet küçücük bir yerde yaşamama rağmen, insanların bakışlarına rağmen dizimin bir karış üstünde eteğimle, topuklu ayakkabımla gayet mutluyum. Kimin ne düşündüğü de umrumda değil.İnsanların birbirlerini kendi düşünceleri doğruymuş gibi yargılamasından da çok sıkıldım. 

***

Zaman bir yandan çok yavaş bir yandan da son hız... Yine cuma günü. Ve yine ha bugün ha yarın derken ertelediğim bir sürü şey. Farkettim de bazı şeyler üzerine düşünmeyi bile erteliyorum bazen. Aklıma gelince amaan bunu başka zaman düşünürüm diyorum. Böyle miskin üşengeç birşey oldum çıktım. Belki de aklımda başka tilkiler dolaştığındandır bilmem ki.

Geçen gün bloğumun yan tarafında yazdığım yeni yıl hedeflerime takıldı gözüm. İtiraf etmeliyim ki hala İngilizce çalışmıyorum. Bundan sonra da zaman ayırır mıyım bilinmez. Belki... Daha fazla kitap okuyacağım demişim. Oysa 2015'e girdiğimizden beri elimde aynı kitap var. Okuyamıyorum, daha doğrusu okumuyorum. Aslında çok uzun bir kitap listem var okumalıyım dediğim. Ama faaliyete geçip de birer birer listeyi eksiltemiyorum. Neyse canım elbet bir gün yaparım :)

Sevgili Zamska'nın bloğunda gördüğümde dikkatimi çekmişti Before Sunrise- Before Sunset- Before Midnight filmleri. 3 ünü de izledim. Farklı ve güzeller. En önemlisi de oyunculuklar o kadar doğal ki. Film önerisi istediğimde de bu filmleri önerenler olmuştu. Neyse filmlere ilişkin fikirlerimi başka bir yazıda daha ayrıntılı yazmak istiyorum.

***

1 saat sonra bürodan çıkıp eve gitmiş olurum büyük ihtimalle. Ve gelsin haftasonu. Aslında bu hafta içi hiç yorulmadım desem yeridir. Ama çok bunaldım nedense. Sadece şunu istiyorum. Battaniyenin altına girip yanımda kahve ve abur cubur eşliğinde Friends yada film izleyip arada bir de blog gezintisi yapmak. Saatler böyle geçsin hiç şikayetçi olmam :) Bu arada Friends bitmesin diye idareli izliyorum resmen. Aslında hata ettim. Serkan askere gittiğinde başlamalıydım bu diziye. Gerçekten bağımlısı oldum. Son sezona geldiğim için üzülüyorum. Onun yerini tutacak tavsiyelere ihtiyacım var yakın zamanda.

Yarın Serkan'la beraber kahvaltı yapacağız büyük ihtimalle. Kısa bir buluşma olabilir arkadaşlarıyla planı olduğu için. Kıskançlığımdan çatlasam da sesimi çıkarmıyorum :) Hayatının benden ibaret olmasını istemem tabi :)

Serkan yemek yerken pek konuşmaz genelde. Ben de fırsat bu fırsat diyerek hiç susmam. Hı tabi o yemeğe dalmışken beni ne kadar dinler bilinmez ama olsun :) Ona her geçen gün daha çok alışıyorum ve askere gideceğini düşündükçe psikolojimi buna hazırlamaya çalışıyorum. Ama ne kadar hazırlamaya çalışsam da gerçekten çok zor. Neyse daha var bunları düşünmemeliyim :)

Hı Serkan demişken çeyiz başlangıcımdan bahsetmezsem olmaz :) Geçen hafta annemle beraber havlu battaniye falan aldık. Annem mağazada oradan oraya gezip herşeyin kumaş kalitesini ölçmeye çalışırken şöyle bir durup baktım da kıyamam yaa, "olmuşken güzeli olsun bunların kumaşı güzel değil başka yerden bakalım" dediğinde gözlerim dolmaya başladı. Vallahi mağazanın ortasında oturup ağlayacaktım neredeyse. Ay kızım olursa çeyiz hazırlığı yaparken gözlerim çıkacak kesin ağlamaktan :D

Ay ne çok çene yaptım yine. Ara veriyorum gelince de dır dır dır susmuyorum :) Yazma faslı bitti biraz da okuma vakti :)

Görüşmek üzere...


18 yorum:

  1. Friends keşke hiç bitmese ama ben arada açıp hala rastgele izliyorum. =) ama New Girl denemeni tavsiye ederim =)
    Çeyiz dediğin olay çok zor. Ne biçim detayları var. kuzenim aklının bir kısmını o evrede kaybetti =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamska
      New Girl aklımda bulunsun o zaman :)
      Ya bende şöyle bir huy var izlediğim yada okuduğum birşeyi tekrar okuyamam, izleyemem. Aslında kötü bir alışkanlık ama değiştiremiyorum :)
      Çeyiz gerçekten çok zor bir olay ya. İnsan bir çok şey beğeniyor ama alım gücü belli bir yere kadar tabi. Sonra başka yerde daha güzelini görüp delleniyor insan :D
      Aman allahım ben de kesin beyin hücrelerimin bir kısmını kaybedebilirim bu aşamada :D

      Sil
  2. Ne güzel hazırlıklar başlamış... Tatlı heyecanlar biraz da yorucu ama çokta keyif alıyor insan. Allah tamamına erdirsin. Boş ver çok düşünme askerlik işini. Göz açıp kapayana kadar biter inşallah... Sen de o arada kitap okur, film izler, blogda dolaşırsın, hazırlıklarını bitirmeye çalışırsın... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone
      Çok keyifli gerçekten. En azında şu an için. Genelde son zamanlarda stresten ibaret olduğunu söylüyor herkes ama olsun :)
      Çok sağol canım. Askerlik dönemini bolca hobiyle geçiririm büyük ihtimalle :)
      Sevgilerle...

      Sil
  3. Sakın ara verme , sen yaz , seni okumak keyifli oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GRİ K.
      Çok teşekkür ederim. Mutlu oldummm :)

      Sil
  4. Merhaba :) dilerim kocaman ve tertemiz bir ömür sizin olur. Bol Çeyizlisinden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıvırcık Çocuk
      Merhaba hoşgeldin :)
      Güzel dileğin için çok teşekkürler. Umarım :)

      Sil
  5. yaa ben annemi özledim biliyo musun :( çook hem de...ben de annemle pazar pazar gezip çeyiz hazırlığı yapmak istiyorum ağladım dün 2 sene oldu görmedim :( neyse ne mutlu sana, ne mutlu annene :) dilediğiniz gibi olsun her şey dileklerimle...

    şu planlar konusuna gelince yan bloğumda iyileştirici bir plan düşünmüştüm ama ben de yapamadım 2015 e depresyonlu girdim.umarım her şey yoluna girer planlarımızı gerçekleştirecek gücü buluruz içimizde.

    dizi film diyince, son zamanlarda kafamı meşgul etmek için sardırdım onlara bir "frends" gibi olmasa da sana bir kaç önerim olacak ;)

    Fringe; bilim kurgu seversen eğer muhakkak izlemeni tavsiye ederim çok ilginç, ilk sezon olayları çözmeye çalışırken biraz durağan geliyor ama 10. bölümden sonra bağlıyo kendine.(izlemediysen)

    Supernatural: şeytanlı, cadılı, büyülü, cehennem, cennet falan filan konulu sürükleyici bir hikayesi var zaman geçirmek istersen 10 sezondur devam ediyo, nasıl bağlıyacaklar merak ediyorum.bir de serkan'ın yokluğunda göz dolduracak iki yakışıklı kardeş var :D (ayıplı sitelere girmezsin, serkan abi kızma valla kötü bi niyetim yok :D)

    Son olarak, daha yeni bitirdim american horror story: inanılmaz bir korku dizisi, her sezon ayrı bir konu işliyorlar, gerçekten çok çarpıcı psikopatça ;)

    hadi ben de çok laf yaptım cicim :) görüşürüz sonra,

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaz-(s)aklan-kaç
      2 sene mii? Neden ki diye sormak istiyorum ama cevaptan korkuyorum sanki.
      2015 benim için de çok iyi olmadı sanki. Öyle hissediyorum. Ama olsun buna da şükür diyeyim bari :) Umarım hepimiz için devamı güzel olur.

      Bilim kurgu izleyemediğim tek tür belki de. Ama bu kadar önerdiğine göre şansımı denemek isterim yine de :)

      Supernatural yorumlarına çok güldüm yaa :D Bak bu fikri sevdim. Hemen izlemeye başlamalıyım :D

      American Horror Story izlemeye başlamıştım bir ara ama sonra yurttaki internetin yetersizliğinden dolayı bırakmıştım. Güzeldi aslında. Seksi bir hizmetçi hatırlıyorum :D

      Ay uzun yorumlara bayılırım. Çok laf olur mu hiç. Yazdıklarını okurken bile eğlendim :)

      Mail atmışsın onu da geç gördüm bu arada. Bildirimlerin arasında farketmemişim. Bir ara muhabbet güzel olabilir :)

      Görüşmek üzere tatlımm...

      Sil
  6. Çeyiz olayını baya halletmeye başladın sen maşallah :D:D hazır olmak lazım tabi:D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aylin
      Ya sorma annem de artık anladı ki bu kız fazla durmaz :D Hızlanmaya başladı aniden :D

      Sil
  7. Merhaba, bloğunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım :)
    Bana da beklerim ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tuğba Nohutlu
      Merhaba hoşgeldin :)
      Ben de senin bloğunu takibe aldım.
      Sevgiler...

      Sil
  8. Yazını okurken bir den sonbaharı özlediğimi fark ettim ^_^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minik Parıltı
      Sonbahar insanıyız sanırım :)
      Benim sonbaharla pek aram yoktur ama fotoğraflarda bayılırım :)

      Sil
  9. Before serisini sevmistim ben. Birde boyle zaman bizle onlarda ayni akiyor ya galiba en cok da onu.
    Ne renk seyler sectin ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Witch
      Ben genelde nevresim türü şeylerde pastel tonları beğeniyorum. Madame Coco'yu da o yüzden o kadar sevdim sanırım. Aldıklarım o tonlarda. Renkli kısım mutfak olacak benim için. ama daha o kısma başlayamadım henüz :)

      Sil