15 Şubat 2015 Pazar

Güzel Şeyler Üzerine Yazma Denemesi

Merhaba... Haberlerde, gazetelerde ülkemizden manzaralar o kadar can sıkıcı ki. Mesela bu akşam haberlere hiç bakmadım. Bakamıyorum... Neden derseniz özellikle de Özgecan Aslan ile ilgili haberleri görmekten kaçıyorum sanki. Öyle hissediyorum. İçim dayanmıyor bu vahşeti dinlemeye,izlemeye. Bloğa girip baktığımda herkesin öfkeli olduğunu görüyorum. Toplumsal olarak ters giden, oturmamış o kadar çok kavrama sahibiz ki. Her geçen gün daha da insanlıktan çıkıyoruz sanki. 

Evet başlıktan da hissettiğiniz gibi güzel şeylerden bahsetmeye gelmiştim aslında. Herşeye rağmen... Haftasonu, yiğenimin doğum günü, annemle beraber ablamda geçirdiğimiz iki gün, bugün Serkan'la buluşmamız falan. 

Ben bir karar almıştım. Bloğumda siyasi yada güncel olaylarla, haberlerle ilgili birşey paylaşmayacaktım. Ama kayıtsız kalamıyorum yine de. Kayıtsız kalınmayacak kadar kötü şeyler yaşıyoruz, yaşatıyoruz...

Herşeye rağmen bloğum için verdiğim karara sadık kalmaya çalışmalıyım diye düşünüyorum...

Grip oldum, hem de fenaa. Bir haftadır elimde selpak hapşuuu, öhö öhö, köh köh köh şeklindeyim. Ve evet inadımdan iyileşirim ben ya diyerek doktora da gitmedim bir kaç gün. Sonra baktım ki iyiye gitmiyorum hemen doktor ve gelsin antibiyotikler, şuruplar, fıs fıslar... Bugün en iyi halim. En azından selpağı yanımdan ayırabiliyorum bazen. 

Ayrıca bir haftadır bürodaki internet sürekli kesilip geliyor. Dalga geçer gibi. Evde hastalıktan sürekli yatıp, büroda da internete giremeyince buralardan uzak kaldım yine. Telefondan bakmaya da alışamadım bir türlü. Gözlerim yanıyor öyle. Çok teknolojik bir insan olamadım hala.

14 Şubat yiğenimin doğum günüydü. Annemle beraber ablama gittik. Bizim ergenin her ne kadar "ben pasta istemiyorum, sevmiyorum böyle şeyleri, küçük çocuk muyum ben" demesine rağmen o pastayı zorla da olsa kestik ! :) Şimdiki çocuklar sırf problem yaa. İyilik de yaramaz :) Ben daha geçen sene pasta üfledim. El kadar çocuk bir triplere giriyor ya :) Bir arada olmak, kalabalık olmak gerçekten güzel. Özellikle de sık olmayınca daha değerli.

E tabi bir de 14 Şubat sevgililer günümüz var değil mi ? Her ne kadar 14 Şubatı ahım şahım önemli bir gün olarak görmesem de hediye almak ve vermek benim için özel. Bu gün bana mecburiyet hissettirmedi hiç bir zaman. 14 Şubatı ayrıca kutlamadık Serkan'la. O kadar da abartılacak bir şey değil bizim açımızdan. Sadece birbirimize hediyelerimizi aldık. Bugün de beraber 'zaten yapılacak olan' bir buluşma ayarladık, o sırada da hediyelerimizi verdik o kadarcık :)

İşte bunlar da asıl hediyenin yanında beni en çok mutlu eden küçük sürprizler... Serkan'ın çikolata zaafımı şımartmasına bayılıyorum sanırım :) 



Ve evet daha eve geldiğim gibi bir paket açıp yedim. Bu akşam da aynı şekilde. Cildime olumsuz bir geri dönüşleri olmaz umarım :)

Bu aralar genel olarak gerçekten mutluyum, olumlu bakıyorum herşeye, böyle tuhaf bir pozitiflik var üstümde. Tuhaf diyorum çünkü ben mutlaka moral bozacak birşey bulurum kendime. Aman nazar değmesinnn :)

Benden son haberler bunlar. Yarın yeni bir hafta ve umarım tamamen iyileşmiş olurum. Haftasonu da evde olmayınca dinlenmiş hissetmiyorum kendimi. Erkenden yatıp uyurum şimdi. 

Herkese güzel bir hafta dilerim. İyi geceler...




16 yorum:

  1. Geçmiş olsun canım... Ne yazık ki ülkede doğru düzgün bir haber görmeye hasret kaldık... Nasıl öfke yükselmesin ki kayıtsız kalınmıyor, ucundan kıyısından illa ki dokunuyoruz... Ne güzel bir kutu, ne zarif düşünce... Sevginiz daim olsun... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Persephone
      Teşekkürler canım. Haklısın tek güzel bir haber yok ki moral bulalım.
      Teşekkür ederiz, amin :)
      Sevgiler...

      Sil
  2. En kısa zamanda iyileşirsin umarım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. loverK
      İyi gibiyim ya sonunda atlattım ilaçlarla :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. canım geçmiş olsun. haberler boğdu hepimizi tadımız kalmadı valla. sevgililer gününüz kutlu olsun. yeğenine de mutlu yıllar diliyorum. sevgiyle ve neşeyle kalın, öperim çok :) ♥♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreatif Baskan
      Sağol canım benim.Bir de yaşayanların psikolojisini düşününce, Allah sabır versin.
      Teşekkürler kuzum benim. Kocaman öpücükler :) :* ♥

      Sil
  4. Merhaba :)))) Lütfen ara verme yazılarına :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. GRİ K.
      Merhaba :)
      Aslında ara verme gibi bir amacım yok. Biraz mecburiyetten oluyor, yapmam gereken şeylerden. Aslında bu bahane de sayılmaz ama ne bileyim :)

      Sil
  5. Aman Tanrımmmmm
    O çikolataları paylaşabiliyor muyuzzz??!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslı Yılmaz
      Ah canım keşke mümkün olsaa :D En çok sevdiklerimi vermem ama bak söyliyim :D

      Sil
  6. evet bloğunda siyasi şeyler olmayabilir,haklısın,
    ancak toplumsal hareketin neresinde durduğumuzu belirtmek iyi bişey bence.
    hayatında güzelliklerin uzun uzun kalmasını dilerim
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havva Peynirci
      Çok teşekkür ederim güzel dileğin için :)
      Sevgiler...

      Sil
  7. aloooo nerelere gittin yine :) iyileştin mi tatlım yaa bi ses ver avukat hanımcım <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kreatif Baskan
      İyileştim ve haftasonu araya girmeden bomba gibi geldim :)

      Sil
  8. geçmiş olsun canım dikkat et kendine iyileş bir an önce. Hediyeni de afiyetle ye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yumiyum x
      Sağol canım benim. İyileştim sayılır artık :)
      Ya sorma kutuda durdukça aklım hep onlarda :D

      Sil