25 Ekim 2014 Cumartesi

Meme Kanseri Bilinçlendirme MİMİ !

Buralı Olmayanlar Lokali meme kanseri konusuna dikkat çekmek için bir mim başlattı arkadaşlar. Ekim ayında meme kanseriyle ilgili bir çok etkinlik yapıldı. Bizler de bloglarımız sayesinde bu mimi birbirimize aktararak bu konuya dikkat çekebiliriz.

Aslında bu mimde pembe eşyalarımızın fotoğrafını çekip öyle paylaşıyoruz mimi.Buralı Olmayanlar Lokali'nin yazısında olduğu gibi. Ama ben şu an bunu yapamadım. O yüzden bu şekilde yayınlamaya karar verdim.



Kanserin her türü çok zor ve riskli.Ama bilinçlenirsek meme kanserinde bir nebze de olsa kendi muayenemizi kendimiz yapabilir ve şüphelendiğimiz bir belirtide vakit kaybetmeden doktora görünebiliriz. Ama tabi ki belirli aralıklarla doktora görünüp kontrol yaptırmak en sağlıklısı diye düşünüyorum. Unutmayalım ki bu hastalık ne kadar erken teşhis edilirse tedavi olanağı da o kadar artar.Özellikle 30 yaşından sonra çok daha dikkatli olmak gerek. Doktora muayene olduğumuzda kendi kendimize bu muayeneyi nasıl yapabileceğimizi de öğrenebiliriz. En azından ayda bir bunu kendimiz yapabiliriz.

Buralı Olmayanlar Lokali kendi kendimize muayene için de şu yazıyı paylaşmış. Bence oldukça açıklayıcı. İhmal etmemek gerek.Bilinçlenelim ve bilinçlendirelim.

http://www.memesagligi.com/kendi-kendine-meme-muayenesi/

Buralı Olmayanlar Lokali'ni de bu düşüncesi için kutluyorum. Çok iyi düşünmüş.

Ben tek tek mimlemiyorum.Paylaşmak isteyen herkes paylaşsın lütfen.Ne kadar çok paylaşılırsa o kadar iyi.

6 yorum:

  1. Kutluyorum bence de çok faydalı bu yazılar.
    Bu hafta içerisinde ben de konuyla ilgili yazı paylaşırım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Canım benim çok teşekkürler.Yazın çok anlamlı olmuş.Pembe eşyan yerine güzel pembe bir çiçek resmi de oldukça güzel olmuş.Amacımız dikkat çekmek değil mi zaten.Ha pembe eşyalar ha pembe çiçek :))

    YanıtlaSil
  3. Herhalde son zamanlarda gördüğüm en faydalı yazı. Cidden tebrik ederim. Bunlar yazılmalı, kadınlar bilinçlenmeli. Önemli olan duyarlılık, duyarsız bünyeler hep zarar görüyor. İnşallah birçok kişiye ulaşır.

    YanıtlaSil
  4. Harika bir yazı canım.
    Dikkat etmemiz, dikkat çekmemiz gereken bir durum.

    YanıtlaSil
  5. Kalemine sağlık canım... O kadar yaygın ki artık meme kanseri, 30'un altındaki kadınlarda risk altında:( Kadınlar daha fazla bilinçlendirmeli... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim yorumlarınız için. Hepimiz bu şekilde paylaşırsak bilinçlenmeye bir nebze de olsa katkımız olabilir.

    YanıtlaSil