1 Ağustos 2014 Cuma

Tahrik İndirimi Sebebi "Tayt"

Hâkim taytı ‘tahrik’ saydı

"Kadına yönelik şiddetin önlenmesi tartışılırken mahkemeler erkekleri koruyan kararlar vermeye devam ediyor. Erzurum’da boşanmak isteyen karısını bıçakla yaralayan Turgay K., ‘eşi tayt giydiği’ gerekçesiyle tahrik indirimi aldı."


Yukardaki cümleler Milliyet Gazetesi'nden alıntı. Gördüğümde gerçekten inanamadım. Yakında sadece kadın olmak bile tahrik indirimi sebebi sayılacak sanırım. 
Egolarıyla o kürsülere kurulmuş insanların karar verirken bu kadar öznel davranması gerçekten kabul edilebilir değil.Tayt nasıl bir tahrik indirimi sebebi olur ya? Kime göre neye göre tahrik?!!

Böyle insanlarla aynı bölümü okumuş olmaktan bile utanıyorum. Bu kadar dar görüşlü olmak ve at gözlükleriyle yaşamak.. Allah akıl fikir versin. 

Bir gün belki hakimlerin öznel değer yargılarıyla ve kendi fantezileri doğrultusunda karar vermediği bir adalet sistemine kavuşuruz.Pek umudum yok ya neyse...

Bloğumda bu tür şeyler yayınlamamaya karar vermiştim çok uzun zaman önce ama bu haberi görünce dayanamadım ne yazık ki.

17 yorum:

  1. Adaletin(!) adaletsizliğinden nefret ediyorum. Subjektif ahlak kurallarına elastikiyet kazandırıp, öznel fikirlerle neredeyse kadına idam erkeğe özgürlük propagandası yapacaklar..

    Dünyanın en kısa fıkrasını anlatıyorum şimdi : " Bağımsız yargı varmış, objektif ve adaletli hakimler yaşıyormuş bu ülkede "

    YanıtlaSil
  2. Benim merak ettiğim bu kararı veren kişilerin kendi kızlarınının , kardeşlerinin başına böyle bir olay gelse aynı kararı verirler miydi ???

    YanıtlaSil
  3. Böyle bir haberi gördüyseniz Türkiyeye hoşgeldiniz sloganları atmaya başlıcam yakında.Sapkın olmak suç değil ama tayt giymek suç, bu ülke için milyonlarca dua etmek gerekiyo sanırım!

    YanıtlaSil
  4. Umurım bir gün hakimlerimiz o koltuğu egoları ile değil engin bilgileri ile doldurmayı başarırlar.

    YanıtlaSil
  5. Yok artık ya. Dediğin gibi yakındır bazı başlıklar. Rimel sürdü indirim, ruj sürdü indirim, erkeksiz dışarı çıkmış indirim v.s. Şaşırmamak lazım aslında daha iyi günlerimiz bunlar..

    YanıtlaSil
  6. İnsanlar adaleti yeniden kendi elleriyle kurar, orman yasaları geçer hali gelmeye başlıyor. Kim güçlüyse o kazanır. Yazık.
    Kadınlar üzerindeki baskıcı zihniyet daha da acı bir durum.

    YanıtlaSil
  7. Bu habere bende cok gicik olmuştum hayir yani tum bu sacma sapan tahrik unsurlari oldurulmesini bicaklanmasini hakli mi cikariyor bu nasil mantik. Bu tahrik indirimi sacmaligi kaldirilmadikca daha cook kadin oldurulur bu memlekette!

    YanıtlaSil
  8. Toplumca bir akıl tutulması yaşıyoruz, başka açıklaması yok sanırım

    YanıtlaSil
  9. Oha ama yaa. İyice salaklaşmaya başladık. Baskı, dayatma bakalım daha neler olcak

    YanıtlaSil
  10. Artik gercekten de Adalet sadece bir bayan ismi :/

    YanıtlaSil
  11. Canıım , tatildeydim yazılarını takip ediyorum haberin ola. Benim cepten yorum atmak işkence oldu dokunmatiği bozuldu yorum atamadım. Bu yazıyı senden okumak daha bir anlamlı. Hep merak etmişimdir Hukukta bu tarz şeyler hangi maddelerde tahrik olarak kabul ediliyor , ya da neye göre Hakimin yorumu kabul oluyor. Sen hakim olmak istiyor musun?
    Bir de konu ile alakası olmayabilir ama bu ABD de felan jüriler var ya , bu jüri sistemi daha mı güzel olur acaba? Koskocaman sevgiler ;)

    YanıtlaSil
  12. ay bu arada imzanı yesinler senin :) blogun ne kadar da güzelleşti tebrikler :)

    YanıtlaSil
  13. Haberi gözden kaçırmış olmalıyım, inanamıyorum. Nefes almamız bile tahrik sebebi artık. Böyle bir hukuk sistemiyle böyle bir ülkede yaşadığım için utandığım anlardan biri bu da.

    YanıtlaSil
  14. Kadınlar için erkeklerde ne tahrik sebebi olabilir acaba. Tam tersi olduğunu var sayarsak bu neden dolayı olur ki.Kasları belli eden bir kıyafet giymişti dayanamadım bıçakladım dese indirim alır mı.

    YanıtlaSil