21 Mart 2014 Cuma

Demokrasinin "Kökünün Kazındığı" Anlardan Biri Daha!!

Erdoğan Gökdere'de yaptığı mitingde özgürlük ve iletişim hakkına bir nebze olsun saygısı olmadığını k"Twitter'ın kökünü kazıyacağız" diyerek bir kez daha göstermiş oldu. Bu da "demokrasinin ve özgürlüklerin kökünü kazımak" için atılan adımlardan biridir benim gözümde.

Keşke biraz da bir devletin başbakanına yakışır cümlelerle konuşabilmeyi öğrense.

Artık siyasetçilerin mitinglerde,sözlerle birbirlerine kedi köpek gibi saldırmasını izlemekten midem bulanmaya başladı.

Devlet organlarında yer alanlar bile bu kadar saldırganken halkın da agresifleşmesi gayet normal. Her  şey yukardan aşağıya kademeli olarak aktarılıyor bence.

Eleştirilmeye karşı bu kadar tahammülsüz olan bir adam daha görmedim. Madem için çok rahat bırak ne yazarsa yazsın insanlar. Neden baskıyla karşıt görüşleri yok etmeye çalışıyorsun ki? Bırak eleştirsinler istedikleri kadar. Nereye kadar yaptığın baskıyla uyutacaksın insanları?

TİB'den konuyla ilgili açıklama şöyle: "Twitter'a erişim İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı kararı doğrultusunda kapatılmıştır."

Devletin adalet sisteminin bu şekilde kullanılması ise daha çok canımı sıkıyor. Zaten başımıza ne geldiyse "emir kuluyuz, ne isteniyorsa onu yapıyoruz" demekten geldi. Başkaldırmayı hiçbir zaman öğrenemedik.

Ama derler ya "yarası olan gocunur" Başka bir tarifi olamaz bu yapılanların.

12 yorum:

  1. Malesef haklısınız. Siyaset günden güne hiç olmadık yerlere gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. Siyaset bu olmamalı. Ülkeyi geliştirmek için planlar yapacaklarına ve ülkenin bunca sorunu varken bunları çözeceklerine laf yarışı almış başını gidiyor. Siyaset bu değil, olmamalı.

      Sil
    2. Ben siyaseti iki yüzlülük olarak görüyorum her zaman. Pek fazla ilgilenmem hatta hiç ilgilenmem :)
      Düşünsenize iktidara gelip ülkenize fayda sağlamak için yarışıyorsunuz fakat bir taraftan da diğer adayları kötüleyerek halkınızı gruplara çatışmalara koşturuyorsunuz.

      Sil
  2. Bir devletin başbakanının tabiri caizse sokak ağzıyla konuşması ve siyasetçilerin birbirine saldırması benim de midemi bulandırıyor.
    Twitter yasağı da zavallıca bir girişim oldu işte. Gerçekler her türlü ortaya çıkmıyor mu? İsterse internet tamamen yasaklansın.. Ne olacak bu millet düşünmeyecek mi? Konuşmayacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok yerinde olmuş söylediğin "sokak ağzı".
      O kadar çaresizler ki ne yapacaklarını şaşırdılar. Düşünen her şekilde düşünüyor ama bir de şu gözleri kör olanlar bir uyansa...

      Sil
    2. O körler... İnsanın aklı da almıyor onca şeyi gözlerinin önündeyken nasıl aynen devam edebiliyorlar...

      Sil
  3. yeni kasetler çıkcak ya, galiba yayılmasından korkuyo. olcak şey değil valla bu olanlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korktuğu çok şey var bence işin içinden çıkamıyor =)

      Sil
  4. yaşasın ileri demokrasi! adam ileri demokrasi dedikçe yasaklar artıyor. Baskı ve zulümle bir yere kadar gidebilir böyle bunun sonu yok çıkarları için susan insanlar bile bir noktadan sonra yeter artık diyecek!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir gün herkesin sabrı taşacak. Yani en azından öyle umuyorum.

      Sil
  5. Hislerimiz karşılıklı. Bilgisayarın başına geçebilirsem içimde tuttuklarımı dile getireceğim bende.
    Bunu yapacaklarını hep söylüyorlardı. Umarım seçimlerde değişir herşey. En azından demokrasiyle yönetildiğimizi düşündüğümüz günlere geri döneriz.
    Sevgilerimle
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım pe hito. Seçimlerde durum değişmezse halimiz vahim =)

      Sil