31 Mart 2014 Pazartesi

Bir Seçimin Daha Sonuna Geldik...

Günaydın herkese :)
 
Öncelikle haftaya güzel bir başlangıç yapmanızı ve bütün haftanızın da güzel geçmesini diliyorum =) Sabah güneşi görünce bir sevindim ki sormayın. Güneşin verdiği cesaretle incecik giyindim yine. Her zamanki ben, kandım yine güneşe. Ofise gelene kadar da dondum tabi.

Gece boyunca heyecanla seçim sonuçlarını izledim. Seçim de seçim derken sonunda bu da bitti. Sandıktan çıkan sonuçlara bakınca sorgulanması gereken çok şey var. Demokrasi, hak, hukuk, özgürlük kazanabildi mi ??
 
Neyse burada kendi görüşlerimi anlatacak değilim. Herkesin kendi siyasi tercihleri ve kendi iradesi var sonuçta. Kendi adıma sadece hiçbir şeyden ders alamadığımızı anladım ve gerçekten çok üzgünüm.
 
Akşam kendi yaşadığım bölgenin oylarını takip etmedim pek . Sonucu tahmin edebiliyorum çünkü. Diğer bölgelerdeydi hep gözlerim tv izlerken.

Bir de şu balkon konuşması yok mu, çocuk gibi tavırlar. İyice çıldırasım geliyor. Saygısızca yapılan bir gövde gösterisinden başka bir şey değil.

Diyecek hiçbir şey bulamıyorum. Umarım bütün milletimiz için hayırlı şeyler olur ! Tek dileğim artık başkalarının çıkarları uğruna hiç kimsenin ölmemesi.
 
 
 


24 yorum:

  1. Balkon konuşması zihnimden hiçbir zaman silinmeyecek bir kara anıdır benim için... 80 Yaşıma geldiğimde bile hatırlayacağım tüm çıplaklığıyla...

    En azından havaların güzel olduğu bir hafta olsun ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balkon konuşması tam bir felaket ya tüm ailesini yanına toplamış bir de. Sanki aklandık der gibi. Oğluna baktıkça midem bulandı. Ama ne yazık ki halkımız verdikleri oylarla bir bakıma akladılar onları :(

      Sil
  2. iyi dileklerin umarım yerini bulur,
    bence kutuplaşma arayı daha da açacak,zor günlerin geleceği kesin.:(
    hayırlı ve iyi bi hafta diliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle zor günler yaşanacak. Hayırlısı diyorum ama öyle olmayacağından adım gibi eminim. Bu saatten sonra denecek bir şey kalmadı çünkü :(
      Teşekkür ederim. Sana da güzel bir hafta diliyorum :)

      Sil
  3. Yazık.
    Hayırlısı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kötü herkes inanmayarak hayırlısı diyor. Denecek hiçbirşey kalmadı çünkü.

      Sil
  4. hayırlısı diyoruz hepimiz ama durum hiçde öyle gözükmüyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle. herşey daha da kötüye gidecek. Yine milletimiz ve inancımız sömürülmeye devam edecek çok yazık :(

      Sil
  5. insanlarımızın gerçekten durup düşünmesi gerektiğini ama bunu yapmaya tenezzül etmedikleri bir kez daha gözler önüne serildi. umarım gerçekten hayırlısı olur :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç sanmıyorum ama umarım hayırlısı olur. ne denir ki başka artık.
      Hiç akıllanmamışız hiç

      Sil
  6. Hakkını aramak için sesini çıkarmadan, olanı kabul eden insanların, o saatte ve soğukta ankara dün gece gerçekten soğuktu, oraya toplanmaları gerçekten ilginç.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bir de kutlama yapıyorlar, iyice zoruma gidiyor. Son olaylardan sonra azıcık da olsa umudum vardı. Ama görüyorum ki bizim insanımızı ne hırsızlık, ne yolsuzluk, ne ölümler, ne de inançlarının sömürülmesi akıllandırıyor.

      Sil
  7. bizim halkı iyice bldüler ya.
    hep olan halka oluyo.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum sana deep. İyice bölündük. Herkesi ötekileştirdiler. Oylarına, inançlarına, kökenine, tercihlerine göre herkesi ayırdılar.

      Sil
    2. e ama şimdi nası yönetecekler ki acaba ya. bütün halka nası seslencekler ki yaaa :)

      Sil
    3. Bütün halkın istekleri umrunda değil ki onların. Kimse seslendikleri de çok önemli değil. Onlar istediklerini yapıyorlar sadece :) öyle bütün ülkenin başbakanıyım demekle olsa keşke bu işler :)

      Sil
  8. renkli hayaller mimlemişti. ben de mimledim senii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa evet o benim aklımda yapamadım bi türlü :) Bugün şansımı deneyeceğim =)

      Sil
  9. Sonuna gelemedik ki hala gündemimiz bu. Ben acaba ülkemizin hangi köşesi kime veriliyor diye düşünüyorum, gerçi artık düşünmüyorum. Seçim sonuçlarına göre oy dağılımın Türkiye haritası üzerinde gösterildiği renklendirilmiş bir harita var ya orada açıkça neler olduğu görülüyor aslında. Biz hala doğru sayım yanlış sayım diye konuşup duralım. Giden çoktan gitti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun. Bu gidişle de bu seçim muhabbeti büyüdükçe büyüyecek gibi görünüyor. O harita gerçekten içler acısı. Sarı bölgeleri gördükçe sinirlerim bozuluyor.

      Sil
  10. kızamıyorum bile artık ama artık iyice emin oldum kimse cahil falan değil belki %5 ama diğerleri kesinlikle çıkarları devam etsin diye oy veriyor. İstikrar sürsün sloganından belli değil mi kimin istikrarı sürecek Türkiye'nin mi yandaşların mı!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli kesimin istikrarı sürsün de diğerleri ne yaparsa yapsın. Sloganları batsın.

      Sil