27 Aralık 2013 Cuma

Peeling Vakti :)

   Merhaba  :)

Evde çok rahat hazırlayabileceğiniz bir peeling tarifiyle karşınızdayım :)

Karışımımızda kullanacaklarımız: Bir tatlı kaşığı türk kahvesi, bir çay kaşığı toz şeker ve biraz da bal. 


Bunları karıştırarak oluşturduğunuz karışımı cildinize ovalayarak ve masaj yaparak sürün. Yumuşak hareketlerle yapmaya dikkat edin. Çünkü sert hareketlerle uyguladığınızda türk kahvesi ve toz şeker biraz canınızı yakıp cildinizi tahriş edebilir :) Tecrübemle sabittir :) Sanki çok bastırınca mucizevi bir etkisi olacak :)

Türk kahvesinin cildi canlandırıcı etkisi var. Aynı zamanda siyah noktalar için de etkili. Balın ise nemlendirici etkisi var. Toz şekerin ise ölü derileri temizlediğini okumuştum bir yerde. 

Bu karışımı haftada bir yada iki defa uygulayabilirsiniz. İki defadan fazlası zaten önerilmiyor.

Ben bu karışımı uzun süredir uyguluyorum cildime. Sonrasında cildimin canlandığını ve yumuşadığını hissediyorum. Yada bana öyle geliyor bilmiyorum :) Sizlerle de paylaşmak istedim. Belki denemek istersiniz :)

Bu arada orta şekerli bir türk kahvesi içtikten sonra fincanın dibinde kalan telvesini de yüzünüze masaj yaparak uygulayabilirsiniz :) Aynı etkiyi gösteriyor yine. Aynı yumuşaklığı yine hissedebiliyorsunuz. Tek eksiklik balın olmaması :)

Ayrıca türk kahvesi ve zeytinyağını karıştırdığınızda da peeling etkisi olduğunu, ölü deriyi ve siyah noktaları temizlediğini duymuştum bir programda. Fakat zeytinyağını denemeye cesaretim yok cildim yağlı olduğu için. Halbuki hiç alakası yok :) Ama saçma bir korku işte yenemiyorum :) Sanki zeytinyağı yüzünden cildim sivilce dolacakmış gibi hissediyorum :) Aman Allah düşmanımın başına vermesin :)) 

Hepinize pürüzsüz ciltli günler diliyorum :))

Hoşçakalınn..  :)

3 yorum:

  1. daha dün kahve içtikten sonra denemiştim bu yöntemi gerçekten ilk denemem de yumuşacık oldu cildim. her kahve içişimde denemeyi düşünüyorum belki bu şekilde siyah noktalardan kurtulabilir. baldan korkuyorum ya yüzde tüylenme yapıyor diye duymuştum ben çok uzunca bir yorum oldu bilgiler için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Olur mu öyle şey yorumlar mutlu ediyo beni okumaktan sıkılmam hicbir zaman :) kahve gerçekten etkili oluyor. Bal ile ilgili tuylenme yaptığını duymamistim. Bende de öyle bir etkisi olmadı şimdiye kadar ama yine de dikkatli olmak lazım o zaman ne olur ne olmaz :) ben de bu bilgi için teşekkür ederim :) benimki de biraz uzun bi yanıt oldu sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yorumlari zevkle okuyorum no problem hatta bazen blog okumaktan ziyade yorumları okumak daha zevkli geliyor:)

      Sil