24 Aralık 2013 Salı

" İLK " =)

Merhabalar..

İlkler her zaman mutluluk ve heyecan verici.. Belki de uzun bir süre kimselerin okumayacağı bir yazı yazıyorum ama olsun, bu şu anda beni mutlu etmeye yetiyor. Çünkü günlük yaşamıma uğraşmam gereken bişeyler eklenmesi kendimi iyi hissetmemi sağlayacak biliyorum.

Dördüncü Tekil Şahıs olarak kendimden biraz bahsetmem gerekirse :) Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden bu yıl mezun oldum. Tabi ki mezun olmakla iş bitmedi, daha önümde Ağustos'un ortalarına kadar devam edecek bir staj süreci var. İşte bu süreci de atlatıp ruhsatnamemi alınca "mutluluğun dibi" ne vuracağım :)

Çok harika bir öğrencilik dönemi geçirmedim. Koskoca amfide kim kime dumduma, biriyle tanışsan ertesi gün görmüyorsun bile günler sonra görünce de insanın selam veresi bile gelmiyor. Çünkü biliyorsun ki bir daha ne zaman göreceğin belirsiz :) Belki de kalıcı dostluklar kurulmayacağını bilmek insanı selam vermeye bile üşenmeye itiyor. Üniversite hayatı hayalimdeki gibi değildi anlayacağınız. Okulu oldum olası sevemedim. 

Allah'tan yurt hayatım güzel geçti de hatırlanacak anılarım kaldı geriye. Yurttan tabi ki çok şikayet ettim o da var tabi ama güzeldi be :) Çok güzel arkadaşlıklarım oldu, birbirimizi her halimizle bilmek tanımak, bazılarının iki yüzlülüklerini görmek, arkadan konuştuklarını bilmek.. Bunlar hep insan sarraflığında atılan ilk adımlardı :)

Eveet okul bitti ve tekrar 4 yıl önce üniversiteyi kazanmış olmanın sevinciyle hem gülerek hem de ailemden ayrılmanın üzüntüsüyle ayrıldığım anne ve baba ocağıma geri döndüm :) Çok zor verdiğim bir karar oldu ve uygulaması da çok zor oldu. Aile yanında olmak o güveni hissetmek tabi ki bambaşka bir duygu ama o koskoca şehri, İstanbul'u da çok özlüyorum. Arkadaşlarımı, anılarımı, tanıdık bildik sokakları geride bıraktım ve yine başladığım yere geldim. Herşey bıraktığım gibiydi, tek bir farkla.. O fark yalnızlıktı.. Lisedeki dostluklarım hala devam ediyordu fakat herkes başka şehirlerdeydi. Kendimle, Dördüncü Tekil Şahısla başbaşa kalma vaktiydi. 

Kendimle birçok konuda yüzleştim, hiç ummayacağım kararlar aldım, bazen çok zor ve yalnız zamanlar geçirdim, dertlerimi arkadaşlarıma mesajla anlatmaya çalıştım. Ama artık mutluluk vakti, mutluluğun dibine vurma vakti :) Yalnızlık başa gelince çekilmek zorunda tabi :) Ben de kendimi kitaplara, filmlere ve alt yazılı dizilere verdim. Artık başka alternatifler ararken de neden benim de bir bloğum olmasın dedim :) 

Kitap,dizi,film,bakım,makyaj,moda,giyim,yaşadığım olaylar, güncel olaylar gibi çeşitli konulardan bahsedebileceğim bir blog bana da çok iyi gelecek eminim :)

 
Mutlulukla Kalın.. 





14 yorum:

  1. Öncelikle mezuniyetiniz hayırlı olsun.Blog dünyasına hoşgelmişsiniz ayrıca.Blog yazmak,blogla ilgilenmek gerçekten de iyi gelecek size :)
    Gördüğünüz gibi ilk yazınız okunmak için çok uzun zaman beklemedi :))
    Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim. Hoşbuldum :)
    Blog yazmak gerçekten farklıymış şimdiye kadar hiç ilgimi çekmemişti. Artık her fırsatta yazmak için buralardayım :) İlk yorumumu da almış aldım mutluyum :))
    Teşekkür ederim tekrar.
    Hoşçakall .. =)

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :)
    Blog dünyasına hoşgeldin.Yazını ben de okudum.Blogumu da takibe almışsın teşekkür ederim ve hoşgeldin blogumada :)
    Yazılarını bekliyorum.Takipteyim. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba :) ben teşekkür ederim yorumun icin, hosbuldum :) sizleri tanimak ve yazdıklarınızı okumak büyük bi keyif olacak benim için :)

    YanıtlaSil
  5. hoş geldin:) mezuniyetin hayırlı olsun İnşallah her şey dilediğin gibi olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldum :)) teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah herşey hepimizin dilediği gibi olsun :)

      Sil
  6. çok duygu dolu bir ilk yazı olmuş bundan sonra en çok mutluluğun olsun blogunda hayırlı olsun :):) herşeyimizin nasıl bu kadar aynı zamanda olduğunu anlayamadığım gibi blog açmamızında birbirimizden habersiz aynı zamanlara denk gelmesine birşey diyemiyorum:) İnşallah hayatımız boyunca birlikte oluruz :)

    YanıtlaSil
  7. Canım benim :) sağolasın. Şu anda bu yorumu senin evinden yazmak bile mutluluk verici benim için :) artık zor günler de gectigine göre her fırsatta birlikteyiz ins :)

    YanıtlaSil
  8. Seda hoşgeldin, bloguma da aramıza da :))

    Dilerim ebn de 4 yılda üniversiteyi bitirip, geriye dönüp bakınca sadece güzel şeyleri hatırlarım çünkü okul bırakan biri olarak 2 yıl uzatmış oluyorum şimdiden üniversite hayatımı ve bazen çok gereksiz şeyleri insan kafasına günlerce takabiliyor. Ama senin adına çok sevindim.

    Severek okuyacağıma eminim. :)

    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Hoşbuldum. Sen de hoşgeldin bloğuma :)
      2 yıl uzatmış olmak belki insana bir kayıp gibi gelse de belki sana çok şey kazandırabilir. Bazen çeşitli sebeplerle kararlarımızdan vazgeçmek zorunda kalabiliyoruz. Belki çok klasik ama herşeyde bir hayır vardır değil mi :)
      2 yılın sana neler kazandıracağı hiç belli olmaz. Her gecikme bir kayıp olamaz.
      Umarım sen de 4 yılda bitirir ve çok mutlu olursun :)
      Hoşçakal :)

      Sil
  9. Merhabalar ben de geldim bloguna :) neden dördüncü tekil şahıs? yani 1. kim :P
    ilginç olmuş :) ben de beklerim bloguma ...başarılar ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :) Hoşgeldinn.
      Aslında çok özel bir nedeni yok Dördüncü Tekil Şahıs olmasının. Bir anda karar verilmiş bir isim. Çok düşünmedim :)
      Tabi ki hemen takibe alıyorum.

      Sil
  10. Takipdeyim... Baştan başladım okumaya bakalım ne kadar dayanıcaz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gurelit
      Hoşgeldiin :) Hala buralarda mısın merak ettim :)

      Sil